Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – West Ham

Efter förlusten på Goodison Park (satt matchen mot AC Milan fortfarande i huvudet?), är det dags att ladda om batterierna. Match mot ett pånyttfött West Ham stundar på Old Trafford ikväll. En match där tre poäng är ett måste för att inte tappa för mycket på Chelsea och hålla ”The Gooners” på avstånd.

Matchen senast ska man lägga bakom sig så fort som möjligt. Ett för dagen märkbart slitet United tog en tidig ledning och hade så länge kontroll. Efter ”The Toffees” kvittering tog Everton över matchen helt och hade i mina ögon matchen i sin hand sen. Ett slarvigt försvarsspel låg väl till viss del bakom förlusten också. Nu är det ”Hammers” som väntar!

Man United
Ett hemmalag som får tillbaka Rio efter avstängning! Mycket viktigt med tanke på den senaste matchens försvarsinsats och den engelske landslagskaptenen stigande form. Måste säga att jag är mycket stolt att bindeln i landslaget sitter runt en av våra spelare! Nani sitter fortfarande på läktaren efter sitt röda mot Villa. Enda skadorna är på Giggs, O´Shea och Hargo. Huruvida Vidic och Anderson är med i laget eller ej spekulerar jag inte i. Något fuffens verkar det ju vara med Nemanja som är skadefri och suttit på bänken ett par matcher. Han om någon hade behövts mot Everton. Enligt uppgifter spelar han ikväll, men har man inte hört ”den” förut? Anderson är även han ett stort frågetecken med tanke på hans beteende i slutet på januari. I mina ögon spelar inte någon av dem ikväll. Jag tror och hoppas att Sir Alex ställer upp med följande elva och bänk;

VDS
Rafael-Evans-Rio-Evra
Valencia-Scholes-Fletcher-Park
Rooney-Diouf

Bänk: Foster, Neville, Brown, Owen, Berbatov, Carrick, Obertan

Väljer Diouf förre Owen och Berba då jag tycker att senegalesen övertygat sen han kom till klubben och det skulle vara mycket intressant att se honom från start.

Håll ögonen på…. Wayne Rooney: Lämnade planen utan att näta för första gången på länge i helgen. Räkna med en målsugen Wazza ikväll!

West Ham
West Ham har den senaste tiden ryckt upp sig och har två raka segrar i ryggen. Senaste viktorian togs hemma mot extremt bortsvaga Hull. Man har klättrat från en plats under strecket till en mittenplacering på bara några omgångar. Det är dock mycket jämnt där nere och det är trots allt bara fyra poäng som skiljer Hammers på 13:e plats och Bolton på 18:e och liggandes under strecket för nedflyttning. Det blir med andra ord en tuff höst för Zolas gäng.
Om Uniteds skadeläge har förbättrats markant under den senaste tiden så har Zola det tuffare vad det gäller att disponera trupperna. Åtta spelare befinner sig på skadelistan; Ilunga, Daprela, McCarthy, Gabbidon, Dyer, Hines, Davenport och Boa Morte. Med dessa spelare borta tror jag att Hammers ställer upp med följande elva;

Green
Faubert-Tomkins-Upson-Spector
Behrami-Kovac-Parker-Diamanti
Franco-Cole

Håll ögonen på….: Tycker att West Ham har ett trevligt lag och flera intressanta spelare, men bara för att det är på Old Trafford så väljer jag en United aktuell spelare; Valon Behrami. Den kosovo-födde schweizaren ytterfältaren är en spelare Sir Alex har hållt ögonen på ett tag och vem vet, kanske vi får se honom med Lucifer på emblemet i framtiden?

Matchen startar 21.00 och sänds på Canal+ Sport 1 med sändningsstart 20.55

Tips: Man United 3 West Ham 0
Målskyttar: Rooney 2, Fletcher 1

City are a massive club

// Daniel Axmarker