Matchrapport: United-West Ham 3-0 (1-0)

Reaktionen, den Sir Alex alltid poängterar är ack så viktig efter en förlust och som United brukar svara bra på, var även denna tisdagskväll bra. En tillslut komfortabel seger bärgades mot West Ham på Old Trafford och avståndet till Chelsea krymptes, om än tillfälligt.

Oj! Min förväntade startelva var inte alls den Sir Alex ställde upp (någon som känner igen sig att bli chockad av skottens första uppställning?). Både Vidic och Ando var tillbaka efter frånvaro och både Rio, Evans och VDS följde matchen på läktaren. Foster fick chansen i Premier League för första gången sen den 3 oktober och 2-2 matchen mot Sunderland. Neville fick även chansen idag på Rafaels bekostnad. Fletcher satt på bänken till förmån för Gibs och Berba startade bredvid Wazza i anfallet.

Man Utd
Foster
Neville-Vidic-Brown-Evra
Valencia-Gibson-Scholes-Park
Berbatov-Rooney

Hammers ställde upp med en mer väntad elva;

Green
Faubert-Tomkins-Upson-Spector
Behrami-Noble-Kovac-Diamanti
Cole-Franco

Domare: Alan Wiley

1:a halvlek
Hemmalaget startade i ett ovanligt långsamt tempo för att vara på Old Trafford. Första tio minuterna skapade man bara en chans då Rooney hittade fram med en fin crosspassning till Valencia som inte fick träff på bollen. I samma anfall blev Anderson skadad då han vred till knäet. Brasilianaren försökte fortsätta, men blev tvungen att kliva av och in kom Park. Enligt Sir Alex och läkarteamet är man hopfulla inför röntgen, men det ser inte bra ut. Mycket tråkigt för Ando och United.
Första halvlek fortsätter utan det sedvanliga tempot vi är vana vid. Faktum är att West Ham skaffar sig matchens dittills hetaste målchans då Behrami efter en kontring skjuter utanför Fosters högra stolpe i bra läge. Minuten efter prövar Diamanti skott utifrån, ett skott som touchar en försvarare på vägen och går i en båge över Foster. Lyckligtvis stoppar vår engelske landslagsmålvakt bollen på mållinjen och får grepp om den.
Efter 25 min skottfintar Valencia bort två Hammers-försvarare inne i straffområdet. Skottet med vänsterfoten klarar Green och returen går ut till Gibs, som drar på ett skott som Berba styr mot mål. En liggandes Green klarar ut detta med en fin och något turlig benparad.
Första halvlek är fortsatt ölseg från Uniteds sida och man kommer inte riktigt upp i bolltempo. Rörelsen är dålig och man kommer inte igenom West Ham försvaret. Gibson prövar ett par skott utifrån, varav ett blir riktigt farligt då det studsar tätt utan för Greens högra stolpe. De andra har Green inga som helst problem med.
I den 38:e minuten ungefär får vi se ett riktigt fint anfall. Park spelar bollen till Berba som slår en fin cross till höger ut mot Valencia, som smygit in i straffområdet. Denne slår fenomenalt ett volley-inlägg på ett tillslag fram mot en framrusande Rooney som slänger sig fram och nickar in 1-0 till hemmalaget! Ett underbart fotbollsmål!!
United går till paus med 1-0 efter en ganska dålig första halvlek som avslutas med ett fantastiskt fint mål av världens för nuvarande bäste fotbollsspelare, Wayne Rooney!

2:a halvlek
Inför andra halvlek för Hammers ett byte. Franco ut och Mido in. Redan efter 17(!) sekunder är det nära att tvåan sitter. Valencia och Rooney väggspelar snyggt på högerkanten och den förstnämnde slår ett hårt inlägg längs marken som letar sig fram till Park. Sydkoreanen drämmer till bollen hårt i ribbans underkant.
Men tvåan kom inte sent där efter. Även denna gång är det firma Berbatov-Valencia-Rooney som är regissörer. Berba sticker fram en fin boll fin i djupet till Valencia som från sin högerkant skickar in ett inlägg som Wayne helt ren bara har att sätta pannan till och 2-0 är ett faktum.
Denna period spelas det mycket fint fotboll och vi bjuds på flera fina kombinationer. Efter timman spelad misslyckas Green med en utrusning och Wazza snor åt sig bollen. Från dålig vinkel slår han bollen mot mål, men Faubert kommer emellan och styr undan. I kontringen som följer därefter är Cole nära att näta, men han kommer inte upp riktigt på Behramis inlägg. Strax efter ersätts Behrami av Collison.
Scholes är minuterna efter bytet nära att göra sitt hundrade PL-mål, men Green räddar skottet i bra läge. Med kvarten kvar gör Zola sitt sista byte då Dyer ersätter Diamanti. Sir Alex gör strax efter detta ett dubbelbyte då Berba och Rooney får lämna plats för Owen och Diouf, ett byte som skulle visa sig bli mycket lyckat. Endast två minuter senare tar Owen en mycket smart och bra löpning längs backlinjen, och när Scholes sticker in bollen i straffområdet placerar Owen kyligt in 3-0 via stolpen.
Med tre min kvar får Ginger Ninja ännu en chans på mål nummer 100, men efter att snyggt glidit förbi två spelare dunkar han bollen över mål.
Wiley lägger på 3 minuter och blåser sedan av matchen och en bra andra halvlek!

Sammanfattning
En dålig och en bra halvlek, så kan man summera matchen. United kommer inte alls upp det höga tempo vi är vana vid att de presterar på hemmaplan, särskilt i första halvlek. Det går långsamt och rörelsen är ganska dålig. Ljuspunkten i första är det fenomenala målet som Wazza står för, assisterad av Valencia och Berba. Andra halvlek börjar mycket bättre då man redan efter 17 (!) sekunder har en boll i ribban efter ett fint anfall. Inte helt omöjligt att Fergie tog fram hårtorken efter första och att det satte fart på laget. Det såg inte alls ut som samma lag som i första i alla fall.

Foster gör väl en okej insats i mål. Man märkte att det saknas en del självförtroende och spelet med fötterna är inte klockrent. Gaz gör en fin match till höger och följer med i offensiven flera gånger. I mittlåset märktes det verkligen att Vida var tillbaka! Förlorade han en duell med Cole? Det var mycket tryggt att ha tillbaka serben i laget i alla fall. I Vidic närvaro höjde sig även Brown och gör en helt ok match. Evra körde som vanligt på till vänster och hade bra koll på Behrami och följde med i offensiven som vanligt.
Finns det någon ytterback som hänger med Valencia när han sätter fart? Idag var det Spector som fick följa med på efterkälken. En mycket pigg ecuadorian hade en mycket trevlig afton på sin kant och belönades med två assists till Waynes båda mål. Bara hoppas att dennes form håller i sig. Innermittfältet med Scholes och Gibs gör även de en bra match och i synnerhet Scholes slår sin vana trogen en del superba crosspassningar. Ando fick vi inte se så mycket av, men hans ersättare Park visar att han kan göra bra matcher mot sämre lag.
Framåt går det inte att stoppa Wazza och idag trycker han in två bollar med pannan. Gör väl ingen större första halvlek som resten av laget, men i andra höjer han sig klasser, precis som mot AC Milan förra veckan. För närvarande går det inte stoppa Wonder Wayne och han lever verkligen i Waynes World. Lite väl mycket klyschor där kanske? Berba visar även han att formkurvan är stigande och ligger bakom två av målen. Firma Berba-Valencia-Rooney vill vi se mer av!

Kul även att tipset satt sånär på en målskytt.

Nästa match är Ligacup finalen på söndag mot Villa. En match där jag tror att Sir Alex ställer upp med en del unga killar blandat med rutinerade herrar. Matchen sänds på Canal+ sport1 med start 16.00.

City are a massive club

// Daniel Axmarker

2010-02-23 | 21.00 | Premier League
MANCHESTER UNITED – WEST HAM UNITED 3-0 (1-0)
1-0 38 WAYNE ROONEY (Valencia)
2-0 55 WAYNE ROONEY (Valencia)
3-0 80 MICHAEL OWEN (Scholes)
MANCHESTER UNITED
Foster
Neville, Brown, Vidic, Evra
Valencia, Gibson, Scholes, Anderson (Park 19)
Berbatov (Owen 78), Rooney (Diouf 78)
Avbytare: Kuszczak, Rafael, Evans, Fletcher
Varningar: inga
WEST HAM UNITED
Green – Faubert, Tomkins, Upson, Spector, Behrami (Collison 63), Noble, Kovac, Diamanti (Dyer 75), Franco (Mido 46), Cole
Avbytare: Stech, Ilan, Da Costa, Daprela
Varningar: Faubert
Domare: Alan Wiley | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 73 797

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS