Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

One man team

United blev anklagat – det verkar i all fall vara något straffbart om man ser till tonen hos vissa – för att vara ett one man team när Ronaldo var som bäst.
Med Ronaldo borta och Rooney i sitt livs form är det samma visa. Det är tydligen bara Rooney som är världsklass i United vilket är ett helt bisarrt påstående. Är man inte per automatik i världsklass genom att vara ordinarie i United?
Men Arsenal då?
En viss Cesc Fabregas har i dagsläget 13+15 på 24 matcher.
Rooney har 23+4 på 27 matcher.
Cesc har således bättre snitt.
Både Arsenal och United har gjort 66 mål och det innebär att spanjoren varit inblandad i fler för sitt lag än Rooney varit för sitt. Men jag kan inte minnas att jag får läsa på forum och i dagstidningar att Arsenal är ett enmannalag. Vad beror det på?
Och framförallt: Vad gör det om ett lag har en spelare som är superb?
Det är ju knappast så att vare sig United eller Arsenal lider av det. Något av lagen kan faktiskt vinna ligan.
* Det var mycket ex-United i hetluften i dag. Tevez sänkte Chelsea – som spelade lite Unitedlikt i försvaret – och Pugh inledde målskyttet mot Arsenal innan Shawcross sparkade sönder Ramsey. Jag såg tack och lov inte den tacklingen och vad jag läste mig till så visade inte tv någon repris. Det låter onekligen som en jobbig spark från Shawcross.
Man kan inte påstå att Arsenal har en lyckosam säsong när det handlar om skador. Väldigt starkt att ändå vara titeljagande med tio matcher kvar.
* Higuain som förste målgörare skulle kunna vara ett stående spel en hel säsong. Han gör JÄMT första målet.
* I morgon avgör Owen eller Diouf. Det är min feeling.