Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Owen borta säsongen ut men positivt om Hargo och Rio

Skadan som Michael Owen ådrog sig i ligacupfinalen har visat sig vara mycket värre än befarat och anfallaren kommer att missa resten av säsongen. Däremot sägs Owen Hargreaves vara redo för spel igen i reservlagsderbyt mot city på torsdag. Dessutom är Rio Ferdinand spelklar igen men Wayne Rooney är tveksam efter att ha matchats hårt på Wembleys usla gräsmatta.

Michael Owen
Owen skadade sin knäsena i ligacupfinalen och tvingades halta ut i slutet av den första halvleken. De första rapporterna talade om att han skulle bli borta några veckor men Sir Alex Ferguson levererade betydligt sämre nyheter på fredagens presskonferens. Owen kommer inte att spela mer fotboll den här säsongen och kommer att opereras på måndag.

Ferguson tycker synd om Owen, skyller på otur och menar dessutom att Wembleys usla gräsmatta påverkade: “Det är ett hårt slag för pojken och en besvikelse för oss också. Han missade inte en träning på hela säsongen. Den tunga planen på Wembley inverkade men det är också otur.”

Owen själv låter inte allt för nedslagen trots att han nu definitivt kommer att missa sommarens VM och pratar hellre om en fantastisk första säsong i United: “Tyvärr sa specialisten att jag kommer att missa resten av säsongen. Jag har älskat varje minut av min första säsong i United och har redan upplevt några minnesvärda stunder. Jag är besluten att vara tillbaka i toppform till starten av nästa säsong.”

Owen Hargreaves
Ferguson levererade dock bättre nyheter när det gäller Owen Hargreaves. Den 29-åriga engelsmannen har inte spelat fotboll sedan den 21 september 2008 men sägs nu göra stora framsteg på sin rehabilitering och Hargreaves kan förhoppningsvis göra comeback i reservlaget på torsdag, mot Manchester city.

Ferguson berättar: “Owen Hargreaves har den här veckan för första gången visat att han nästan är redo att spela. Vi har skrivit in honom för en reservlagsmatch på torsdag och han har tränat med a-laget vilket har varit bra att se.”

Rio Ferdinand
När det gäller Rio Ferdinand så säger Ferguson att han är reda att spela redan i morgondagens match borta mot Wolves. Ferguson ser fram emot att åter kunna matcha mittbacksparet Ferdinand-Vidic: “Rio är tillbaka, vilket är bra nyheter. Det kommer vid en bra tidpunkt med en stormatch mot Milan på onsdag. Att ha paret Ferdinand-Vidic tillbaka är ett rejält lyft för oss vad gäller den erfarenhet och konsekvens de har visat de senaste åren. Det blir viktigt för oss i säsongsspurten.”

Rooney, Giggs, Evans och Macheda
När det gäller Wayne Rooney så fortsätter Ferguson att klaga på Wembleys gräsmatta och världens bästa fotbollsspelare är tveksam inför morgondagens match: “Vi måste bedöma Wayne för han spelade nästan 90 minuter för England i förrgår, vilket jag är besviken på. När du spelar på den planen i nästan en timme på söndag och sedan nästan en hel match på onsdag är det alldeles för mycket. Han är tveksam.”

Ryan Giggs inte redo för spel ännu och han kommer även att missa matchen mot Milan medan Jonny Evans missar matchen mot Wolves, p.g.a. den skada som höll honom utanför Nordirlands landskamp i veckan. Till sist så beräknas Federico Macheda vara redo att träna med a-laget igen i nästa vecka.