Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Stockport – Man Utd 0-1

Stockport County tog emot Manchester United i Manchester Senior Cup där bortalaget inledde trögt men kunde i andra halvlek avgöra genom inhopparen William Keane.

Det var ett ungt Unitedlag som ställde upp i Manchester Senior Cup, en blandning mellan reservspelare och några få akademispelare. United tog som väntat kommandot i matchen men utan att egentligen få utdelning. United hade mycket boll i inledningen men hade förvånandsvärt svårt att spela sig igenom Stockports tighta försvar. Det var istället Stockport som hade de farligaste chanserna, där bland annat en boll räddas på mållinjen av Wootton. I slutet av halvleken tar Stockport för sig mer och mer och de skapar faktiskt de farligaste och de enda chanserna. United hade inte ett enda skott på mål på hela halvleken.

Stockport tar med sig den fina avslutningen till andra halvlek och fortsätter att skapa de hetare chanserna. United har dock fortfarande mycket boll. Men det dröjer till den 74e minuten innan inhopparen och akademispelaren William Keane får en snabb passning av Norwood och han driver sedan förbi sin försvarare och skjuter ett snabbt och välplacerat skott högt upp i målvaktens vänstra hörn. 1-0 till United, inte särskilt rättvist men det är såna där mål som skiljer sig från att spela i Stockport och i Manchester United.

Sammanfattningsvis måste man säga att det var en ganska svag insats av United, men man gör det där fina målet och håller undan ganska enkelt till slut. United kom som sagt aldrig upp i normal standard så det är svårt att peka på några som sticker ut egentligen, men målskytten och inhopparen William Keane var helt klart en av de bästa. Till råga på allt är han ju en av de som vanligtvis spelar i akademilaget och inte i reservlaget. Framspelaren Oliver Norwood (som gjorde två mål för Nordirlands U21-lag i landskampen senast) var också en av de mer framstående spelarna där han fick sitta djupt och dominera med sitt passningsspel. Särskilt bra var han i den första halvleken. Övriga spelare stack inte ut på något sätt utan gjorde sitt jobb bara. Noterbart är dock att Magnus Eikrem gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro.

United: Zieler; Moffatt (Eikrem 78), Cathcart, Wootton, Gill; Stewart, Possebon, C Evans, Norwood, Ajose (W Keane 60); Brandy (Cole 87).