Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hodgsons Fulham besöker Old Trafford

I morgon kl. 14.30 besöker Roy Hodgsons Fulham Old Trafford. United har skaffat sig en relativt god position i ligan och den fina insatsen i veckans match mot Milan (CL, åttondelsfinal, 2:2) lär ha stärkt självförtroendet för hemmalaget.

United presenterar följande trupp till matchen: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Park, Valencia, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Obertan, Nani, Rooney, Berbatov och Diouf.

Saknas gör Hargreaves, O´Shea, Anderson, Owen, Giggs (tillbaka mot Liverpool) och Brown. Veckans insats mot Milan var briljant, men Fergie lär vilja byta ut ett par spelare till denna match. Målvakt och backlinje lär se ut enligt följande: van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic och Evra. Den senare är i skriande behov av vila, men Fergie har för tillfället ingen att byta med, varför Evra lär fortsätta. I övrigt byts Neville troligen ut till förmån för Rafael.

Vad gäller mittfält startar troligen följande spelare: Valencia, Fletcher, Carrick och Nani. Fergie vilar troligen Park (kopiös arbetsinsats i onsdags) och Scholes. I anfallet lär Berbatov få chansen bredvid den utomordentlige Rooney. Bänken kan mot denna bakgrund få följande utseende: Foster, Neville, Evans, Park, Scholes, Obertan och Diouf.

Bortalaget tar följande trupp till matchen: Schwarzer, Zuberbuhler, Baird, Kelly, Shorey, Stoor, Konchesky, Hangeland, Hughes, Smalling, Gera, Duff, Murphy, Greening, Davies, Etuhu, Riise, Nevland, Elm, Okaka, Zamora, Dempsey och Marsh-Brown. Pantsil och Johnson saknas på grund av skador. Vidare är Dikgacoi osäker till spel.

Fulham ligger på 10 plats och har egentligen inget att spela för. Laget har gjort en förhållandevis fin säsong med Roy Hodgson som manager. I torsdags förlorade laget med 1-3 borta mot Juventus i Europa League. Till denna match är anfallaren Dempsey aktuell för start (inhopp i Italien). Mittfältaren Murphy är osäker för spel och mot bakgrund av hans målproduktion (flera mål då han spelade i Liverpool också) mot United är det skönt om han inte blir spelklar. Bästa målskyttar i laget är Zamora (8 ligamål) och Duff (6 ligamål). Motsvarande möte förra säsongen slutade 3-0 till hemmalaget efter mål av Scholes, Rooney och Berbatov. I december vann Fulham motsvarande möte på Craven Cottage med 3-0 efter en miserabel insats av United. Låt oss hoppas att hemmalaget har en bättre inställning denna gång.

Matchen startar kl. 14.30 och visas på Canal + Sport 1.