Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Härlig seger mot Fulham!

Med åtta omgångar kvar vann Manchester United i går mot Fulham med 3-0 på Old Trafford. Berbatov var i storform, gjorde en makalös assist och fick dessutom avsluta målskyttet. I övrigt gjorde Rooney mål nr. 31 och 32 för säsongen. Hodgsons Fulham spelade oerhört defensivt, men Uniteds fina form malde till sist ner motståndet…

Sir Alex Ferguson presenterade en väntad startelva. Lite oväntat var emellertid att åldermannen Neville fick nytt förtroende på högerbackspositionen. Å andra sidan ville Fergie säkert spela ihop en solid backlinje inför den tuffa avslutningen på säsongen. Dessutom var Rafael småskadad. I övrigt fick Berbatov förtroende bredvid Rooney, något som skulle visa sig vara mycket viktigt. På bänken satt, bland annat, de unga spelarna Oliver Gill och Corry Evans.

Hodgsons Fulham hade inga större ambitioner med spelet i denna match utan satsade defensivt från början. I stort sett alla spelare låg väldigt långt ner i banan och mittfältarna stötte ivrigt på bollföraren i hemmalaget. Nog går det att argumentera för att ett lag av Fulhams kaliber bör kunna prestera med en bättre grundidé.

Första halvlek innehöll, mot ovanstående bakgrund, inte särskilt många chanser. Berbatov var nära att nicka in ett inlägg från Nani och Rooney skulle tydligt ha haft en straff när han blev neddragen i straffområdet av Kelly. Den senare tar ett tydligt grepp om Rooney, men domaren lät av någon anledning bli att blåsa i pipan. Att United alltid får straff på Old Trafford är en myt som denna säsong definitivt ser graven. Berbatov var hjärnan bakom halvlekens bästa kombinationsspel. I ett väggspel passade den bländande bulgaren fram Fletcher längs högerkanten och skottens inspel till Rooney var så när perfekt. Tyvärr hann en motståndarback emellan. Berbatov har av undertecknad kritiserats kraftigt, men skall på senare tid ha beröm för mycket gedigna prestationer. Bulgaren visar för närvarande den inställning som många fans så länge eftersökt. Rooney hade den kanske bästa chansen i halvleken, men hans låga skott mot vänsterhörnan räddades fint av Schwarzer. Fulhams enda chans kom då Dempsey sköt över van der Sars mål.

Till starten av andra halvlek bytte Hodgson in Duff Davies. Den förre Chelseaspelaren blev emellertid en periferifigur denna eftermiddag. Istället kom det förlösande målet för hemmalaget i den andra halvlekens första minut. Nani, också han bättre på senare tid, spelade in en låg boll från vänstersidan. Emellan bortalagets försvarare mötte Rooney med en bredsida och bollen letade sig in i Schwarzers vänsterhörn. Målet var precis vad som behövdes för att demoralisera bortalaget.

United höjde nu sitt spel en nivå. Ferdinand var nära att göra mål på hörna, men hans vänsterskott gick strax över. Inbytte Park (mot Valencia) slog ett fint inlägg från vänster, vilket Berbatov sånär nickade in i den högra hörnan. United sökte frenetiskt efter det viktiga 2-0-målet. Inbytte Nevland (Ni minns kanske honom från slutet av 1990-talet…) spelade fram Zamora som såg ut att vinna mark i duellen med Vidic, men serben återkom starkt och bröt engelsmannens skottförsök. Nevlands boll skulle aldrig ha nått Zamora och det var egentligen den enda missen som hemmaförsvaret gjorde på hela eftermiddagen. Nämnas skall att den gamle Unitedspelaren Greening byttes in, men han kunde litet göra i denna match. Fletcher, duktig för dagen, var nära att göra mål då han sprintade in i straffområdet, men hans vänsterskott räddades högt av Schwarzer.

2-0-målet kom i den 84 minuten och var riktigt vackert. Berbatov fick bollen på högerkanten och på något vis drog bulgaren bort två bortaspelare och sprintade (!) ifrån dem mot straffområdet. Distinkt spelade han in centralt i straffområdet, där Rooney stötte in bollen i mål. Därmed säkrades tre ytterst välförtjänta poäng. I den 89 minuten fick Berbatov kröna sin eftermiddag med att nicka in 3-0 efter ett högerinlägg från den formstarke Park. Rooneys crossboll till Park höll vidare världsklass.

Sammanfattningsvis var det en solid insats. Att prestera efter den fina prestationen mot Milan (4-0 i onsdags i CL) är ett tecken på form. Normalt brukar en liten reaktion komma efter en sådan insats, men inte denna gång. Vidare märks en annan stabilitet i laget när försvaret fått spela ihop några matcher. Trots de många skadorna i just försvaret har United släppt in minst mål i ligan, mycket starkt! Bäst på plan var utan tvekan Berbatov. Han passningsspel var vidunderligt och han har fortsatt en mycket fin inställning!

Mål: Rooney 46, 84 och Berbatov 89.

United: van der Sar, Neville (Fabio 87), Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia (Park 73), Fletcher, Carrick, Nani, Rooney och Berbatov.

Icke använda avbytare: Kuszczak, Gill, Evans, Obertan och Diouf.

Fulham: Schwarzer, Kelly, Hangeland (Greening 62), Hughes, Shorey, Davies (Duff 46), Murphy, Baird, Dempsey (Nevland 72), Gera och Zamora.

Icke använda avbytare: Zuberbuhler, Okaka, Stoor och Dikgacoi.