Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Burnley 2-0

Uniteds reserver tog en komfortabel seger mot Burnleys dito, men resultatet kom i skymundan med tanke på att Owen Hargreaves gjorde comeback efter 16 månaders skadefrånvaro.

Efter 16 månader på sidan av planen var Owen Hargreaves äntligen tillbaka på planen, och det började bra för både Hargreaves och United med ett ledningsmål efter bara 22 minuter. En frispark från vänsterkanten som Norwood snyggt skruvar in mot mål där Fabien Brandy dyker upp och han behöver bara sätta skallen till på den perfekt lagda frisparken. Det var Norwoods sjunde assist i reservserien, vilket bevisar hur fruktansvärt bra på fasta situationer han är. Det fortsattes att skapas lite halvchanser åt båda håll, där Zieler fick göra några bra räddningar faktiskt. Men 1-0 stod sig halvleken ut.

Direkt i andra halvlek gjorde United två byten, ut gick Hargreaves samt Possebon och in kom Eikrem och Ajose. Den sistnämnda låg också bakom Uniteds 2-0 mål. Efter en för lång passning av Brandy så tar Ajose emot, vänder om och slår ett inlägg till Corry Evans som till försvararens överraskning dyker upp på bortre stolpen och dunkar in 2-0 i nättaket. Det var faktiskt Corrys första mål för säsongen. Resten av matchen blir relativt händelsefattig där några halvchanser skapas åt båda håll, men matchen slutar 2-0 vilket får anses som rättvist.

United gör en ganska bra match idag, man är bättre i passningsspelet än förra matchen och man är kyligare med bollen. Owen Hargreaves var, föga oväntat, bäst på plan så länge han spelade. Han tog det väldigt försiktigt i närkamperna och han lät istället sitt passningsspel tala. Det syntes att han var en nivå över de andra spelarna på plan. Det positiva var ändå att han fick spela igen och att han gjorde det bra, Owen säger själv efter matchen att han hoppas på spel i A-laget innan säsongens slut men att han ska ta en match i taget. Hans mittfältskollega Possebon hade ännu en ganska svag match, han har i ärlighetens namn varit ganska svag ända sedan Pogatetz vansinnestackling i ligacupen 2008, och han hade ingen lyckad låneperiod i Sporting Braga heller.

Brandy gör dock en bra match som ensam striker med sitt sedvanliga hårda jobb. Han krönar insatsen med ett mål också. Cameron Stewart gör en mycket bra första halvlek då han ständigt utmanar och lyckas för det mesta lura den rutinerade Kalvenes, men i andra halvleken tar han lite för många felbeslut men i sin helhet gör han en bra match. Resten gör också bra insatser, bland annat Corry Evans som jobbar otroligt hårt och ständigt fyller på i boxen. Luktar lite Fletcher över honom.
Värt att notera är att vänsterbacken Joe Dudgeon gjorde comeback efter skada.

United: Zieler; R Brown, Wootton, Gill, Dudgeon (Moffatt, 66); Stewart, Hargreaves (Eikrem, 46), C Evans, Possebon (Ajose, 46), Norwood; Brandy.