Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United mot Bayern München

UEFA lottade idag kvartsfinalerna och semifinalerna i årets upplaga av UEFA Champions League. United ställs mot Bayern München i kvartsfinalen (första matchen i Tyskland den 30 mars) och möter Lyon eller Bordeaux (med första matchen på Old Trafford) i en eventuell semifinal.

Det blir alltså en repris på 1999 års final för United – passande med tanke på att det i år är första gången sedan 1999 som sex olika länder är representerade i kvartsfinalen. United och Bayern möttes senast i det andra gruppspelet säsongen 2001/02, då blev det 1-1 i Tyskland och 0-0 på Old Trafford. Året innan slog Bayern ut United i kvartsfinal genom att vinna båda mötena med uddamålet. Sen var det naturligtvis den berömda finalen 1999 och två oavgjorda gruppspelsmatcher samma säsong. Totalt har lagen mötts sju gånger, med en seger för United, två för Bayern och fyra oavgjorda – målskillnaden är 8-7 i tyskarnas favör.

Lagen har också mötts i tre träningsmatcher, senast i somras i München då tyskarna som bekant vann på straffar (7-6) efter en mållös match. I USA 2005 var visan samma, mållös match och tysk straffseger (4-2) medan Bayern vann med 3-1 på hemmaplan sommaren 2000.

United och Bordeaux har mötts två gånger, i det andra gruppspelet 2000 – United vann då med 2-0 hemma och 2-1 borta. United har mött Lyon fyra gånger, först i det första gruppspelet 2004/05 och sedan i åttondelsfinalen 2008, båda gångerna blev det seger hemma och oavgjort borta – med total målskillnad 6-4.

Kvartsfinaler
Olympique Lyonnais – Girondins de Bordeaux
Bayern München – Manchester United
Arsenal – Barcelona
Internazionale Milano – CSKA Moskva

Lagen till vänster börjar på hemmaplan. Den första matchen spelas 30 eller 31 mars med retur en vecka senare, 6 eller 7 april. För Uniteds del spelas bortamatchen den 30 mars medan returen på Old Trafford spelas den 7 april.

Semifinaler
Bayern München/Manchester United – Olympique Lyonnais/Girondins de Bordeaux
Internazionale Milano/CSKA Moskva – Arsenal/Barcelona

Återigen börjar lagen till vänster på hemmaplan. Matcherna spelas 20/21 april, igen med retur en vecka senare (27/28 april). I en eventuell final (den 22 maj) kommer United att räknas som hemmalag.