Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Hull 6-1

Uniteds reserver krossade Hulls dito ikväll. Det var aldrig något snack om saken och slutsiffrorna skrevs till hela 6-1.

United började väldigt piggt och tog också ledningen efter bara två minuter genom Oliver Gill, målet tillkom efter en hörna. Bara tio minuter senare gör Obertan 2-0, Possebon bryter en passning tidigt och avancerar framåt och i precis rätt läge släpper han den till Obertan som kommer fri mål målvakten och rullar enkelt in den. 3-0 görs inte långt efter det, De Laet dyker upp på en hörna och bredsidar på volley in 3-0. Resultatet står sig till halvlekens slut.

Andra halvlek börjar lite oinspirerat och en av de få gånger Hull får låna bollen kommer också reduceringen. Dock ökar United på till 4-1 bara sex minuter senare genom Corry Evans. Ett inlägg nickas i väg av en Hullförsvarare och på volley slår han elegant in den i krysset från distans. United är klassen bättre och då kommer också 5-1 och 6-1 av bara farten. Brandy gör 5-1 efter att ha dribblat sig in i straffområdet och skjuter ett ganska hårt skott mellan benen på målvakten. 6-1 är också en delikatess då målet tillkommer på ett snarlikt sätt som Corrys men han slår den på halvvolley med högern (han är vänsterfotad) i det bortre krysset.

United gör en mycket bra match, men man får inte glömma att Hull förmodligen var det sämsta lag man mött i ligan. United hade inga problem alls att förnedra sina motståndare när spelare som Obertan och Possebon var på spelhumör gick det ganska enkelt. Obertan var förmodligen matchens lirare. Possebon gjorde en bra första halvlek där han dominerade mittfältet, men han försvann något i andra halvlek. Corry Evans fortsätter att vara överallt på planen och fick göra mål igen. Brandy fortsätter att imponera på topp och får också göra sitt mål. Överlag en väldigt bra insats av alla spelare, men samtidigt svårt att säga så mycket då motståndet inte var det bästa. Nästa vecka blir det sannerligen en utmaning då Liverpool kommer på besök.

United: Foster; Moffatt (Wootton 73), De Laet, Gill, Dudgeon; Stewart (W Keane 63), Norwood (Pogba 74), Possebon, C Evans, Obertan; Brandy.