Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United värvar Chicharito

United har idag värvat den mexikanska anfallaren Javier Hernandez, som spelar fotboll under artistnamnet Chicharito, från Chivas de Guadalajara, givet att mexikanen beviljas arbetstillstånd i England.

Chicharito är 21 år gammal och har under våren gjort fyra mål på sina första fyra landskamper för Mexico. Han spelar för närvarande i Chivas de Guadalajara som han har tillhört sedan han var nio år gammal. Den här säsongen har han gjort 21 mål på 28 matcher i den mexikanska ligan och totalt har han gjort 26 mål på 66 matcher sedan debuten i ligan 2006.

Född den 1 juni 1988 i Guadalajara beskrivs den 173 cm långa anfallaren som en kvick spelare med ett bra målsinne. Chicharito blir Uniteds första mexikanska spelare.

Han har under veckan klarat den obligatoriska läkarundersökningen i Manchester och, givet att han lyckas få ett arbetstillstånd, kommer, precis som Chris Smalling, att ansluta till United den 1 juli i år. Övergångssumman är inte offentlig. Som en del i övergången kommer United under sommaren att spela en träningsmatch i Guadalajara och då inviga den nya arenan Chivas Stadium, med plats för 45 000 åskådare.

Sir Alex Ferguson kommenterar: ”Jag är nöjd att nå en överenskommelse med Chivas om att värva en så spännande ung anfallare, som har varit i utmärkt form för både klubb och land. Han blir ett utmärkt tillskott till vår trupp och vi ser fram emot att välkomna vår första mexikanska spelare i sommar.”

Chicharito själv beskriver det hela som en drömövergång: ”Det är en dröm och jag känner mig så glad. Jag har verkligen tyckt om min vecka i Manchester. Arenan, atmosfären i klubben och historien är otroliga och jag vill göra fantastiska saker här.”