Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Liverpool 1-0

Ljuset i den mörka Unitedtunneln är reserverna som fortsätter att vinna. Ikväll var det Liverpool som besegrades i en tät match efter ett suveränt mål av Obertan.

Det var en tät match mellan de två bästa lagen i serien, nämligen United och Liverpool. Det var inte särskilt välspelat, utan mera tufft och tätt spel med få målchanser. Det var dock United som var det lite bättre laget och hade till exempel en boll på mållinjen som räddades av Liverpoolförsvarare. Men det var i den 44e minuten som ledningsmålet skulle komma. Planens bäste spelare Gabriel Obertan får bollen just utanför straffområdet och skjuter ett fint skott i krysset. Mycket snyggt mål av Obertan och 1-0 stod sig halvleken slut.

Andra halvlek är det Liverpool som börjar ta över mer och mer, utan att kanske skapa de jättevassa chanserna. United vinner till slut med 1-0 och ser nu verkligen ut att gå mot seriesegern. Det var en riktig kämpainsats från Uniteds sida. Obertan såg mogen ut i sitt spel och jobbade hårt matchen igenom, han var dessutom matchens klart bäste spelare framåt, förutom sitt mål var han inblandad i mycket. Annars var Oliver Gill mycket bra igen. Han har verkligen tagit ett stort kliv i sin utveckling och är också nominerad som en av säsongens spelare bland reserverna (tillsammans med mittbackskollegan De Laet och den skadade mittfältaren Magnus Eikrem). Eftersom det var en match med mycket kamp är det alltid svårt att ta ut enskilda spelare, men Obertan och Gill var Uniteds två bästa spelare. Med lite extra plus för Possebon som återigen gjorde en bra första halvlek samt De Laet som också var bra den här matchen.

United: Foster; Wootton, De Laet, Gill, Dudgeon; Stewart (Pogba 86), C Evans, Possebon, Norwood, Obertan; Brandy (W Keane 46).