Matchrapport: United-Tottenham 3-1 (0-0)

United slog Spurs relativt komfortabelt på lördagen, även om det ett tag såg ut som att bortalaget skulle få med sig en poäng.

På förhand var det en match mellan 2 av ligans formstarkaste lag, där Tottenham var det formstarkaste efter bl.a vinst mot Arsenal och Chelsea. United var tvungna att vinna för att ha en chans på ligaguldet.

Man Utd
Sir Alex kunde tyvärr inte räkna in vare sig Rio Ferdinand eller Wayne Rooney i startelvan återigen. Däremot var glädjande nog Owen Hargreaves tillbaka och satt på bänken under hela matchen. Rafael fick chansen till höger i backlinjen med Evans, Vidic och Evra. På mitten startade Scholes återigen centralt med Fletcher, flankerade av Valencia och Nani. Ryan Giggs låg i en lite fri roll bakom ensamme Berbatov på topp. Edvin van der Sar blev i och med sin start den äldste utlänningen som spelat i Premier League.

Tottenham
Harry Redknapp gav som väntat Palacios tillbaka sin plats centralt i banan och King var tillräckligt frisk för att starta ihop med Dawson i mittförsvaret. En överraksning för mig var dock att Assou-Ekotto fick chansen till höger i försvaret på Kaboul’s bekostnad, detta gjorde att Bale startade som vänsterback. Aaron Lennon var tillbaka men började matchen på bänken.

Första halvlek:
Den första halvleken var väldigt chansfattig och extremt mycket spel på mittplan. Lagen hade ungefär lika mycket boll men kom sällan till några som helst avslut, de båda lagens försvar var allt för täta för att tillåta något. Det märktes att Tottenham hade stort självförtroende, man vårdade bollen väl och backade inte hem med hela laget.
Det hände i princip ingenting i målchansväg förr’n efter 30 minuter. Då kom Evra farande på kanten, bollen hamnade hos Berbatov som avslutade direkt, Ledley King blockerade dock ett givet mål. Kort senare kom Valencia halvfri och avslutade lågt vid Gomes stolpe, brassen räddade dock bollen fint. United började nu allt mer att skruva upp tempot och bortalaget fick allt svårare att försvara sig. Berbatov och Evra hade varsin skaplig chans men båda sköt över. Spurs bästa chans kom på en frispark som Bale sköt en bit över.

Andra halvlek:

Den andra halvleken blev betydligt mer händelserik och tempot skruvades upp ytterliggare från United’s sida. Berbatov nickade strax utanför efter 52 minuter, Fletcher var någon centimeter från att raka in nicken från nära håll. Kort senare sköt Nani i burgaveln efter snyggt spel på högerkanten. United hade nu arbetat sig fram till ett välförtjänt ledningsmål mer än väl, detta kom också efter 58 minuters spel. Evra for fram på vänsterkanten sin vana trogen, Berbatov klackade fram honom i straffområdet och Assou-Ekotto kapade honom med solkalr straff som följd. Utan Rooney var det Giggs som steg fram och säkert slog in straffen, Gomes gick åt rätt håll men nådde inte den välplacerade straffen.
Både Evra och Nani kräktes på planen och Valencia tvingades utgå efter en närkamp med King, United var i detta läge ganska överlägsna och publiken väntade på nästa mål. Det kom, men i fel bur, överraskande nog. På en hörna från Bale tryckte King ner Carrick något så denne inte kom upp, nicken gick mot den bortre stolpen där Rafael bara skulle nicka bort bollen, istället gjorde han… ja vad gjorde han egentligen? Flyttade sig och försökte sparka bort bollen när han enkelt kunde nickat bort den. 1-1 helt onödigt.
Med 10 minuter kvar bytte Sir Alex in Federico Macheda för Rafael och flyttade ner Fletcher på högerbacken. Det tog inte lång tid innan United återtagit ledningen. Samspel på högerkanten mellan Fletcher och Macheda ledde till en fin skarvapass i djupet till Nani som fri med Gomes mycket snyggt chippade in 2-1. Efter detta orkade inte Spurs lyfta sig igen, istället kom 3-1 på straff sedan Palacios tryckt ned Nani bakifrån, Giggs exekutor återigen.

Sammanfattning och spelarbetyg:

United vann till slut rättvist. Spurs var väl så bra under de första 30 minuterna och under en period efter sin kvittering i andra halvlek, annars var det egentligen inget snack om saken. United skruvade upp tempot succesivt och Spurs hade ibland svårt att hänga med.
I United var Scholes fenomenal återigen och dikterade tempot lite som han ville, jag räknade till att han missade 2 passningar under hela matchen. Nani var också riktigt bra, både på vänsterkanten och till höger dit han flyttade när Valencia byttes ut. Fletcher gjorde som vanligt en bra match liksom Evra och Vidic. Berbatov gör en av sina bättre matcher som ensam anfallare och lyckades med det mesta utom ett mål.

Domare Marriner var väl egentligen rätt skaplig men ändå oerhört ojämn. Han tog en skitvarning på Nani i första halvlek och gick på Lennon’s filmning i andra, men missade den fruktansvärda tvåfotaren från Palacios som Fletcher lyckligtvis lyckades undvika, annars hade vi med all säkerhet inte sett Fletcher i spel igen förrän till jul ungefär.

Eftersom Chelsea slog ett oerhört lamt Stoke på söndagen så leder de fortfarande ligan med en poäng. För visst är det märkligt att lag bara kan lägga sig ner och dö när man kommer till Stamford Bridge och ge bort alla 3 poängen…
Sunderland borta nästa omgång för United samtidigt som Chelsea skall åka till Anfield, det kan fortfarande gå vägen trots en extremt problemfylld säsong…

2010-04-24 | 13.45 | Premier League
MANCHESTER UNITED – TOTTENHAM HOTSPUR 3-1 (0-0)
1-0 58 RYAN GIGGS (straff)
1-1 70 King
2-1 86 NANI (Macheda)
3-1 86 RYAN GIGGS (straff)
MANCHESTER UNITED
van der Sar
Rafael (Macheda 80), Vidic, Evans, Evra (O’Shea 67)
Fletcher, Scholes, Giggs
Valencia (Carrick 60), Rooney (Berbatov 74), Giggs
Avbytare: Kuszczak, Hargreaves, Brown, Gibson
Varningar: Nani
TOTTENHAM HOTSPUR
Gomes, Assou-Ekotto, Dawson, King, Bale, Bentley (Lennon 66), Huddlestone, Palacios, Modric, Defoe (Gudjohnsen 55), Pavlyuchenko (Crouch 76)
Avbytare: Alnwick, Kaboul, Jenas, Bassong
Varningar: inga
Domare: Andre Marriner | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 268

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS