Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Foster klar för Birmingham!

Säsongen 2009/2010 blev Ben Fosters, 27, sista i Unitedtröjan. Han har under säsongen som gått fått dåligt med speltid och kritiserats, varit skadeförföljd och dessutom öppet klagat på sin situation i engelsk press där han uttryckt en önskan om att konkurrera om en plats i Englands VM-lag. Nu blir han förste man att lämna klubben efter den misslyckade kampen om ligatiteln, och att få söka lyckan på annat håll.

Edwin Van der Sar har som bekant skrivit på för ännu ett år, samtidigt som det rapporterats om flera tänkbara målvaktsvärvningar, bland annat Manuel Neuer (Schalke 04) och Hugo Lloris (Lyon), båda födda 1986. Rykten som än mer eldat på spekulationerna i skvallertidningarna på de brittiska öarna.

Ben Foster, 27, har spelat endast 23 ordinarie matcher sedan debuten på bortaplan mot Derby (seger 1-0) 2008. Han kom till klubben 19 juli 2005 och har denna säsong spelat 9 matcher i Premier League, en i Ligacupen och två i Champions League. Bara att önska honom lycka till i kommande derbyn mot Aston Villa.

Uppdaterat!
Båda klubbarna har nu bekräftat affären. Några summor har som vanligt inte nämnts, men det troliga är att £4milj. direkt till United + £2milj. i prestationsbonus ligger nära sanningen.