Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hernandez fick sitt arbetstillstånd

Manchester United kunde idag meddela att Javier ”Chicharito” Hernandez nu har fått arbetstillstånd i England. Därmed kommer mexikanen – Uniteds första – att bli Unitedspelare den 1 juli.

United kom överens med Hernandez och hans gamla klubb Chivas i april. För att automatiskt få arbetstillstånd i England måste en spelare ha spelat 75% av sitt lands landskamper de senaste två åren och det uppfyllde inte Hernandez, varför United tvingades söka dispens. Den dispensen är nu beviljad och Hernandez är officiellt Unitedspelare.

När vi får se Hernandez i Uniteds röda tröja återstår att se. Till skillnad från klubbens övriga VM-spelare kommer han dock att ansluta till laget under försäsongsturnén i Nordamerika. Kanske får han göra debut mot sin gamla klubb när United, som en del i Hernandez övergång, inviger Chivas Stadium i en träningsmatch mot Chivas i slutet av juli.

Först ska han dock spela VM. Sedan landslagsdebuten i september förra året har det blivit fem mål på tio landskamper – senast igår gjorde han Mexikos tröstmål i förlustmatchen mot Holland. Ytterligare två träningslandskamper väntar för Mexiko innan man tar sig an värdlande Sydafrika i VM-premiären. Hernandez borde ha en god chans att ta plats i Mexikos startelva i VM.