Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserv- och juniorlagsnytt

Som vanligt händer det mycket i klubben den 1 juli. Hernandez och Smalling blev formellt Unitedspelare igår medan det också finns diverse att rapportera om klubbens gamla och nya reserv- och juniorlagsspelare.

United har nu bekräftat att Matthew James kommer att spendera säsongen 2010/11 i Preston. James, som fyller 19 år i juli, spenderade andra halvan av förra säsongen i Preston och återvänder nu för ytterligare erfarenhet av a-lagsfotboll. I Preston är som bekant Darren Ferguson – Sir Alex son – manager och det är en situation som gynnar båda klubbarna. Det är troligt att ytterligare någon reservlagsspelare kommer att göra James sällskap i Preston.

Tom Cleverley var förra säsongen utlånad till Watford och gjorde det så pass bra att han utsågs till årets spelare i klubben. Han förväntas skriva på ett nytt treårskontrakt med United vilken dag som helst. Han rehabiliterar för närvarande en skada som gjorde att han missade avslutningen av förra säsongen men han väntas vara spelklar om ett par veckor. Det är mycket möjligt att Cleverley kommer att bli utlånad den här säsongen, Newcastle rapporteras vara intresserade men även andra klubbar i Premier League kan bli aktuella. Samtidigt vore det intressant att se vad Cleverley kan uträtta i United.

Sedan tidigare är det bekräftat att Febian Brandy, Tom Heaton (klar för Cardiff), Sam Hewson, Scott Moffatt och Ron-Robert Zieler (klar för Hannover) inte får förnyat kontrakt med United.

Conor Devlin, nordirländsk juniorlandslagsmålvakt, och Ghanafödda engelsmannen John Cofie har skrivit på proffskontrakt med United efter en bra säsong i klubbens juniorlag. Proffs blir också den belgiska försvararen Marnick Vermijl som närmast kommer från Standard Liege.

United har också gjort klar med sju nya akademispelare. Det gäller Tyler Blackett (engelsk anfallare), Joe Coll (irländsk målvakt), Charni Ekangamene (belgisk forward), Luke Hendrie (engelsk anfallare), Liam Jacob (australiensisk målvakt), Tom Lawrence (walesisk anfallare) och Luke McCullough (nordirländsk försvarare och lagkapten i Nordirlands U17-landslag).

Mest anmärkningsvärt är kanske att två målvakter är med i den gruppen. United har därmed fyra målvakter kontrakterade på reserv- och juniorlagsnivå. Förutom nämnda Devlin, Coll och Jacob också engelsmannen Sam Johnstone. Devlin tar nu steg upp till reservlaget och kommer där att få konkurrera med Ben Amos medan övriga är tillräckligt unga för att få spela för juniorlaget. Konkurrens är förvisso bra men samtidigt är det få matcher på juniorlagsnivån och att spela matcher är ju absolut nödvändigt för spelares utveckling.