Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarpresentation: Mame Biram Diouf

Mame Biram Diouf föddes i Dakar i Senegal den 16 december 1987. Han inledde fotbollskarriären i Dakarklubben Diaraf. När han var 19 år gammal värvades han av norska Molde och det var här han fick sitt genombrott som fotbollsspelare. Under tre säsonger (det sista halvåret utlånad från United) i Molde gjorde han 45 mål på 86 matcher.

Sommaren 2009 värvades Diouf mycket överraskande av United. United hade enligt rapporterna studerat spelaren i ett par år men ansåg inte att han var redo för en flytt till England. När andra klubbar började visa intresse kände sig United emellertid tvingade att agera. Övergångssumman är inte bekräftad. Under resterande delen av 2009 återvände Diouf till Molde på lån.

Efter att ha fått arbetstillstånd i England var Diouf spelklar från den 7 januari 2010. Han fick debutera direkt, som inhoppare i den svåra bortamatchen mot Birmingham. En vecka senare gjorde han sitt första mål för United i hemmamatchen mot Burnley. Totalt gjorde han ett mål och sex inhopp under sitt första halvår i United. Han debuterade i reservlaget efter sin debut i a-laget och han gjorde det med bravur – i bortamatchen mot Sunderland sköt han ett hattrick när United vann med 4-0. Efter en tids skadefrånvaro återvände han i tid till reservlagsfinalen där han gjorde två mål mot Aston Villa (United vann på straffar efter 3-3 vid ordinarie tid). Med sex mål blev han säsongens bästa målskytt i Uniteds reservlag, trots att han bara spelade sex matcher.

Till dags dato har Diouf spelat två landskamper för Senegal. Han väntar fortfarande på att göra sitt första landslagsmål.

Diouf spelar anfallare. Han är stor och stark med ett bra målsinne. Tekniken behöver han slipa på och han ser ofta valpig ut. Om han har en framtid i United återstår att se.

Kuriosa: Diouf är Uniteds första senegalesiska spelare.
______________________________________________________________________

MUSS SPELARBETYG 2009/10
Mame Biram Diouf kom från Molde efter nyår och fick inte tillräckligt med speltid för att rättvist kunna betygsättas, men han hann med att visa att han är en lovande talang. Snabb, stark och bra på huvudet, och visst blev det också ett mål för den lite irrationella senegalesen. Han sprutade in mål i reservlaget, men åkte tyvärr på en skada som bromsade upp formkurvan. Diouf gör några godkända matcher och kan bli riktigt bra, men visade ibland oskärpa i avsluten för a-laget. [MA]
Inget betyg.

______________________________________________________________________

Andra texter om Mame Biram Diouf på MUSS.
______________________________________________________________________

MAME BIRAM DIOUF [ANFALLARE 2009- | 6 MATCHER/1 MÅL]
FAKTA OCH STATISTIK
namnMame Biram Diouf
positionanfallare
född1987-12-16 i Dakar (Senegal)
längd/vikt185 cm
till United2009-07-30 från Molde
debut2010-01-09 mot Birmingham City (b)
seniorkarriärASC Diaraf [Senegal] (2006-2007)
Molde (2007-2009, 62 ligamatcher/29 mål)
Manchester United (2009-)
¤ Molde (lån, 2009, 12/4)
titlarligacupen en gång (2010)
# Samtliga titlar med United.
meriter3 landskamper/0 mål för Senegal
SÄSONGTOTLIGAFACLCEURÖVR
2009/10061051000010000000
TOTALT061051000010000000
# Ligaspel: Premier League samtliga säsonger. Europacupspel: UEFA Champions League samtliga säsonger.
# För varje turnering visas: [matcher från start | inhopp | gjorda mål].
# -: United deltog inte i turneringen aktuell säsong, EUR: Europacupspel, FAC: FA Challenge Cup, LC: Football League Cup, LIGA: ligaspel, TOT: totalt, ÖVR: övriga turneringar (inkluderar FA Charity Shield/FA Community Shield, European/South American Cup (Intercontinental Cup), FIFA Club World Cup/FIFA Club World Championship, Test Matches och UEFA Super Cup).
# Korrekt per 2010-06-21, uppdateras efter varje avslutad säsong. Välj ”spelarstatistik” under ”United” i menyn för uppdaterad statistik den här säsongen.