Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hargreaves missar säsongsstarten

Det var en hel del dåliga nyheter när Sir Alex Ferguson informerade oss om skadeläget i United.

Owen Hargreaves kommer att missa säsongsstarten och Ferguson vet inte när Hargreaves kan vara tillbaka. Ferguson säger: “De dåliga nyheterna är att Owen Hargreaves är tillbaka i USA hos specialisten. Han kommer inte att vara redo för säsongsstarten. Jag vet inte när han kommer att vara tillbaka.” Detta är förstås mycket dåliga nyheter för Hargreaves och frågan är om han någonsin kan spela fotboll igen.

Antonio Valencia (som opererade sig i maj) och Nani (som ju missade VM p.g.a. en skada) beräknas dock vara spelklara när den nya säsongen börjar. Detsamma gäller för Michael Owen som dock ser ut att missa USA-turnén. Ferguson säger: “Det går mycket bra för Michael Owen. Han gör sitt arbete i gymmet varje dag. Jag tror inte att han kommer att vara frisk nog att följa med till Amerika men han borde vara redo till början av säsongen.”

En annan på skadelistan är Rio Ferdinand som enligt Ferguson har en chans att vara med i ligapremiären mot Newcastle. Men en hård kamp väntar för Ferdinand och Ferguson menar att “det beror på hur hans framsteg ser ut de kommande veckorna [om han ska vara redo till säsongspremiären]”.

Till sist säger Ferguson att Andersons rehabilitering går bra. Brassen väntas dock inte vara tillbaka förrän i slutet av september.

Res med oss till Manchester!