Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

23 man till Nordamerika

United annonserade idag den trupp som reser till Nordamerika för att spela och träna som en del i uppladdningen inför säsongen 2010/11. Truppen är 23 man stark och inkluderar de nya spelarna Hernandez (ansluter senare) och Smalling samt ungdomarna Corry Evans, Cleverley och Amos. Däremot saknas Neville som har skadat sig på träning.

Truppen reser på reser på måndag och ska på knappt tre veckor spela fem matcher. United börjar med ett träningsläger i Chicago och möter Celtic i Toronto i sin första match den 16 juli. Därefter väntar matcher mot Philadelphia Union (21/7), Kansas City Wizards (25/7) och MLS All-Stars (i Houston, 28/7) innan touren avslutas med en match mot Javier Hernandez gamla klubb Chivas i Guadalajara (30/7). (Notera att tidsskillnaden gör att matcherna kommer att börja sent på kvällen eller mitt i natten svensk tid, dvs. matchen mot Celtic spelas natten 16-17 juli.)

Saknas i den resande truppen gör de spelare som deltog i VM (undantaget Hernandez som ansluter i Houston) – Rooney, Carrick, Vidic, Evra och Park. Dessutom stannar Ferdinand, Hargreaves, Neville, Valencia, Owen och Anderson hemma för att kurera skador. Nani är dock frisk från den skada som stoppade honom från att delta i VM och han följer därmed med till USA.

Truppen i sin helhet: Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak, Ben Amos, John O’Shea, Wes Brown, Rafael da Silva, Jonny Evans, Chris Smalling, Fabio da Silva, Ritchie De Laet, Corry Evans, Gabriel Obertan, Paul Scholes, Ryan Giggs, Darren Fletcher, Darron Gibson, Nani, Tom Cleverley, Dimitar Berbatov, Federico Macheda, Danny Welbeck, Javier Hernandez (ansluter i Houston den 27 juli) och Mame Biram Diouf.

Det är i nuläget oklart om matcherna kommer att visas på teve i Sverige.

Tilläggas kan att reservlaget börjar sin försäsong med en bortamatch mot Curzon Ashton på måndag.