Dunfermline – United XI 1-5

Uniteds reserver spelade idag sin andra träningsmatch, och precis som tidigare i veckan mot Curzon Ashton blev det en storseger. Den här gången var det skotska division 1-laget Dunfermline Athletic som bortabesegrades med 5-1.

Matchen var 21 sekunder gammal när United tog ledningen. Nicky Ajose tog sig fram på högerkanten och slog in bollen till Joshua King som, hjälpt av att två motståndarförsvare krockade, dunkade in 1-0. Ajose skulle själv göra 2-0 bara tio minuter senare, då han från kanten lobbade bollen över motståndarmålvakten efter Magnus Eikrems passning. Uniteds drömstart fortsatte och sju minuter senare spelade Eikrem fram King som gjorde sitt andra mål för dagen.

United gjorde ytterligare ett mål innan halvtidsvilan. Huvudfigurerna King, Eikrem och Ajose samarbetade i en kontring innan bollen spelades bakåt till Rodrigo Possebon som sköt 4-0 med ett mäktigt långskott.

Som vanligt under försäsongsmatcherna gjordes det flera byten i halvtid och Dunfermline var betydligt bättre i andra halvlek än i första (något annat var måhända svårt att vara). Efter 63 minuter skulle så hemmalaget reducera då Krik slog in en frispark. United skulle emellertid få sista ordet då Cameron Stewart spelade fram Will Keane som sköt 5-1.

United: Devlin – Wootton, Chester (Tunnicliffe 60), Gill, Dudgeon (Fryers 63) – Morrison, Possebon, Norwood (Stewart 46) – Eikrem, Ajose (Brady 46), King (W Keane 46)
SUBS: Sam Johnstone (GK)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS