Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarpresentation: Tom Cleverley

Tom Cleverley, född den 12 augusti 1989, började sin karriär i Bradfords akademi innan han 2005 skrev på ett lärlingskontrakt med Manchester United. Knappt två säsonger i Uniteds juniorlag slutade med ett sju månader långt skadeuppehåll innan han etablerade sig i Uniteds reservlag säsongen 2007/08. Han imponerade, fick ibland bära kaptensbindeln och var nominerad till priset som årets reservlagsspelare i United.

Sommaren 2008 fick han följa med a-laget på försäsongsturnén till Afrika. Han gjorde sin a-lagsdebut som inhoppare i träningsmatchen mot Kaizer Chiefs och krönte den med att göra ett mål. Under hösten 2008 fick han sitta på bänken i två ligacupmatcher innan han blev utlånad till Leicester. Han hann spela 15 matcher och hjälpte Leicester att vinna League One innan hans säsong tog slut p.g.a. skada.

Den 5 augusti 2009 gjorde han mål på Old Trafford när United besegrade Valencia i en träningsmatch. Därefter väntade ett säsongslångt lån till Watford. Som offensiv mittfältare gjorde han 11 mål på 35 matcher och delade därmed andraplatsen i Watfords interna skytteliga. Han utsågs dessutom till säsongens spelare i Watford. Hans säsong tog slut i april p.g.a. en skada och ska han etablera sig i United måste han bli kvitt skadorna.

Mot Celtic gjorde han för några dagar sedan mål för tredje försäsongen i rad. Han väntar dock fortfarande på den riktiga debuten i United. Om den kommer i höst återstår att se, det har ryktats om en ny utlåning. Det sägs också att han skrev på ett nytt treårskontrakt med United i år, men det har ännu inte bekräftats av United.

Cleverley debuterade i Englands U21-landslag som inhoppare mot Makedonien i september 2009. Därefter har han varit given i U21-landslaget och han har idag gjort sex U21-landskamper (fem från start) men han väntar fortfarande på att få göra det första målet.

Tom Cleverley är en fotbollsspelare med god teknik och stor vilja. Han är snabb och har ett bra passningsspel och är också en bra målskytt. Han spelar primärt som offensiv mittfältare, gärna på kanten. Förhoppningsvis har han en framtid i Manchester United och han är en spelare att titta extra på om (eller när?) han får chansen i United.
______________________________________________________________________

Andra texter om Tom Cleverley på MUSS.
______________________________________________________________________

TOM CLEVERLEY [MITTFÄLTARE 2005- | 0 MATCHER]
FAKTA OCH STATISTIK
namnThomas William Cleverley
positionmittfältare
född1989-08-12 i Basingstoke, Hampshire (England)
längd/vikt175 cm/67 kg
till United2005-07-01, egen junior (proffs 2007-07-01)
debut[oanvänd avbytare 2008-09-23 mot Middlesbrough (h)]
seniorkarriärManchester United (2005-)
¤ Leicester City (lån, 2009, 15 ligamatcher/2 mål)
¤ Watford (lån, 2009-2010, 33/11)
titlar
meriter
# Korrekt per 2010-06-21, uppdateras efter varje avslutad säsong. Välj ”spelarstatistik” under ”United” i menyn för uppdaterad statistik den här säsongen.