Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

Nio Unitedspelare representerade sina landslag under onsdagen. Dessutom har några Unitedspelare spelat landslagsfotboll på ungdomsnivå.

Vi börjar med Nordirland där det blev en familjeaffär då Jonny Evans och Corry Evans för första gången spelade landslagsfotboll tillsammans. Jonny spelade hela matchen medan Corry kom in i halvtid då Nordirland förlorade med 2-0 borta mot Montenegro. I den 64:e minuten blev Oliver Norwood inbytt i sin landslagsdebut och Nordirland avslutade alltså med tre Unitedspelare på planen.

Javier Hernandez – eller Chicharito som vi gillar att kalla honom – gjorde förstås mål när Mexiko tog emot Spanien. Den här gången behövde den Lilla Ärtan spela tolv minuter innan han hade sparkat in bollen i mål. I paus tackade han för sig (stjärnor blir ju ofta utbytta tidigt i meningslösa landskamper). Matchen slutade 1-1 sedan Spanien kvitterat i sista minuten.

Kapten Darren Fletcher, som spelade hela matchen, hade ingen rolig afton när hans Skottland åkte till Sverige. Sverige vann med klara 3-0.

John O’Shea spelade hela matchen medan Darron Gibson fick nöja sig med att spela hela andra halvlek då Irland förlorade med 1-0 hemma mot Argentina.

Wayne Rooney var ensam Unitedspelare på plan när England besegrade Ungern med 2-1. Rooney, som blev utbytt efter 67 minuter, blev förstås utbuad av Wembleypubliken och ibland är det lätt att förstå varför så många – engelska – Unitedsupportrar faktiskt inte gillar sitt landslag.

Nemanja Vidic spelade hela matchen när Serbien hemmaförlorade med 1-0 mot Grekland.

Rafael da Silva fick inte göra landslagsdebut när Brasilien vann med 2-0 i USA. Tomasz Kuszczak var inte med i den polska truppen i matchen mot Kamerun.

Englands U21-landslag vann med 2-0 hemma mot Uzbekistan i en träningsmatch. Tom Cleverley och Chris Smalling spelade hela matchen för England medan Danny Welbeck blev inbytt i halvtid.

Res med oss till Manchester!