United dominerade mot tandlöst West Ham

I lördags tog United sin andra raka hemmaseger för säsongen då West Ham besegrades med 3-0. Målen gjordes av Rooney (straff), Nani och Berbatov. Matchen var ytterst ojämn, där bortalaget knappt presterade någon chans alls. Återigen orkestrerade Scholes mittfältet på ett föredömligt vis och Carrick måste ha undrat när han skall få chansen…

United startade med ett väntat lag. I mål stod världens bästa målvakt, van der Sar, och backlinjen utgjordes av O`Shea, Vidic, Evans samt Evra. På mittfältet och i anfallet spelade Nani, Scholes, Fletcher, Giggs, Berbatov och Rooney. I stort inga överraskningar, förutom att Sir Alex valde att vila Valencia till förmån för Giggs. Därmed fick Carrick återigen starta på bänken.

Inledningsvis hade hemmalaget vissa problem med att få igång sitt patenterade passningsspel, men efter cirka 24 minuter kom matchens första riktiga chans. Efter en långboll från Vidic passade Berbatov fram Nani som sköt mot mål. Green lyckades precis styra upp bollen i ribban. Knappt tio minuter senare blåser domaren straff efter att Spector (Ni minns honom?) fällt Giggs i straffområdets vänstra del. Straffen var fullkomligt odiskutabel och i efterhand var fällningen av Spector direkt klumpig. Straffen var destinerad att tas av Rooney, vilken satte bollen säkert i målets högra del. Engelsmannen väntade kallt ut Green och rullade enkelt in bollen. Målet var Rooneys första sedan kvartsfinalen i CL mot Bayern München förra säsongen (match 1:2 i Tyskland). Rooney såg även i denna match litet matchotränad ut, men positivt var att han låg bakom en del farligheter och jobbade hårt.

Under halvleken skall nämnas att Green mycket fint räddade Fletchers hårda distansskott från vänsterposition. Nani missade även en fin chans, då han lyfte bollen över målet efter ett fint pass från eminensen Giggs. Första halvlek innehöll i stort ingen fler chanser att rapportera om.

Fyra minuter in i andra halvlek samspelade Scholes och Rooney med Nani, vilket fick till följd att portugisen kom sprintande mot mål med fart. Nani fintade enkelt bort en bortaback, som föll, och sköt högt in 2-0 i nättaket. Målet var mycket vackert och Nani fick bollen precis i den position han älskar, rättvänd med fart. United började nu trilla boll lätt och främst Scholes såg ut att trivas.

West Hams enda chans kom genom Dyer, som sköt på stolpens utsida. Istället var det United som i den 69 minuten ökade på sin ledning till 3-0 genom ännu ett fint anfall. Scholes hann först på en förlupen boll och Fletcher kunde spela ut bollen till O´Shea. Istället för att slå ett inlägg passade irländaren fram Nani, vilken slog ett inlägg mot bortre stolpen. Med en fin cykelspark kunde Berbatov definitivt punktera tillställningen.

Sammanfattningsvis var det en enkel seger för hemmalaget. Under främst andra halvlek var Vidic en koloss i hemmaförsvaret. Främst tänker undertecknad på hans fina glidtackling som förhindrade att Cole kom fri mot van der Sar. Serben har snart återfunnit sin forna storform. I övrigt var Scholes återigen mycket bra, men Fletcher kämpar fortfarande med att hitta sin fina form. Vidare var Berbatov väldigt bra med kvicka pass och, inte minst, ett makalöst mål. Mindre bra var att ingen av de tre spelare som byttes in (Owen, Carrick och Smalling) såg särskilt övertygande ut. Visserligen fick de enbart en drygt kvart på sig, men nog måste de visa mer om de vill spela regelbundet. Ett lustigt beslut av Sir Alex var att byta in Owen istället för Hernandez. Med Uniteds anfallsalternativ känns Owen möjligen som ett femteval och Hernandez måste få matchminuter.

Mål: Rooney 33 min. (str.), Nani 49 min. och Berbatov 69 min.

United: van der Sar, O´Shea, Vidic, Evans (Smalling 74 min.), Evra, Nani, Scholes (Carrick 74 min.), Fletcher, Giggs, Berbatov (Owen 74 min.) och Rooney.

Icke nyttjade avbytare: Kuszczak, Rafael, Valencia och Hernandez.

West Ham: Green, Spector, Gabbidon, Upson, Ilunga, Faubert (Barrera 62 min.), Noble, Parker, Boa Morte, Dyer (Piquionne 76 min.) och Cole.

Icke nyttjade avbytare: Stech, Kovac, Costa, Stanislas och McCarthy.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS