Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Stockport 2-0

Efter segern mot city var det dags för nästa lokalrival i Manchester Senior Cup när Stockport stod för motståndet. De som hade tagit sig till Moss Lane fick se en relativt säker hemmaseger som stannade vid siffrorna 2-0.

United ställde upp med ett spännande lag. Johnstone i målet (han var med och van U17-EM med England tidigare i sommar) fick göra sin debut i reservlaget och höll nollan. Även andra som spelat mycket med akademilaget ifjol fick chansen, till exempel Morrison, R.Brown, Cofie, Ajose och W.Keane. Den sistnämnda öppnade målskyttet efter 28 minuter på straff. Straffen tillkom efter att De Laet blivit neddragen. Det var sedan bra chanser åt båda håll, främst för United, men resultatet stod sig halvleken ut.

I den 57e minuten landar Anderson olyckligt och haltar ut, lyckligtvis verkar det inte vara något allvarligt med brassen. United ska till slut avgöra matchen på riktigt. Corry Evans slår en djupledsboll till Reece Brown som slår den snitt inåt bakåt till Cofie som håller igen med skottet och drar en kille innan han kallt lägger in den i mål. Det var för övrigt Cofies första reservlagsmål.

Luften går helt ur Stockport och nu styr United matchen helt. Eikrem och Morrison på mittfältet får nu mycket tid på sig och då är de farliga. Med lite skärpa i avsluten hade de haft några assist på sitt konto ikväll. Nåväl, efter lite ribbträffar för United så slutar matchen 2-0. Rättvist.

Debutanten Johnstone i målet gör en bra match. Backlinjen är överlag stabil, några konstiga felpass men överlag resolut. Anderson gör en okej match, ser mer tränad ut men han står inte ut på något sätt. Eikrem och Morrison är två spännande spelare och de är väldigt, väldigt kreativa i sitt passningsspel. Morrison rör sig dessutom över stora ytor och han har mycket boll. Stockport hade stora problem med hans teknik och snabbhet. Annars tycker jag Cofie gör en bra match och får välförtjänt sätta dit sitt första mål för reserverna.

United: Johnstone; R Brown, Wootton, W Brown (Gill, 65), De Laet; C Evans, Eikrem, Anderson (Cofie, 57); Ajose, W Keane, Morrison.