Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Everton-United 3-3

De röda reste till Liverpool för att slåss om tre viktiga poäng på lördagen. En match med både söta och salta inslag men som avslutade med en fadd smak i munnen.

Ingen Rooney
Vi nåddes strax innan avspark av nyheten att Wayne Rooney inte fanns med för spel, inte ens på bänken. Sir Alex tyckte tydligen att det inte var värt att låta honom ta del utav Evertonfansens förmodade glåpord. Eller kan det ses so ett straff? Hur som haver så var det nog ett bra beslut, det är lite för många dåliga ingredienser i den grytan för att den skulle smaka väl.

Everton öppnar piggast och det ser ut som om det kommer att bli en riktig kamp detta. Everton har tryck på united och får matchens första målchans i tredje minuten när Pienaar är framme och spökar. Nani har sekunderna innan lagt sig väldigt pladask ute på sin kant men viftar förgäves. Hade Birro fått beskriva det så hade det kanske stått att Nani visar passion för spelet.
Everton återigen med en livsfarlig frispark i 5e minuten. Det är Pienaar igen som höftat sig förbi Neville, som givetvis inte kan tolerera detta och sliter ned honom. Arteta tar frisparken tätt, tätt utanför. United har svårt att få grepp om matchen och får knappt låna bollen av ett Everton som ser väldigt taggat ut med ett trångt och hårt arbetande mittfält. Everton arbetar stenhårt med hög press och krymper ytor som besatta. Det dröjer ända till 13e minuten innan vi får sen en farlighet av united med ett dunderskott av O’shea som tyvärr inte träffar rätt.

Fortsatt tryck av Everton
Everton har farligheterna. Everton har viljan samt tre poäng i sikte. United har inte klivit upp ännu som det verkar. I 22a minuten tvingas Nani linka av planen med blodvite ifrån näsan när Pienaar
plötsligt får för sig att man faktiskt får trycka armbågar i ansiktet i luftdueller på ett ytterst elakt vis. Givetvis leder allt i slutändan till att Everton får första målet i 38e minuten. En kontring genom ett virrigt försvar. Bollen till Pienaar, 1-0 är ett faktum. Det kommer att bli tungt för United att vända det här om det inte kan sättas åt bättre.

United svarar
Det tar enbart fyra minuter för United att komma med det ack så viktiga svaret. Boll ute på Nanis kant och ett flackt, lågt inlägg når en framrusande Fletcher som bara har att dra till. 1-1. Otroligt viktigt att inte låta Everton gå till ledning efter halvlek, med de blåas tryck kan man aldrig veta vad det hade ledat till

Halvlekens grej: Howard gör en vansinnig räddning. Scholes är på väg att dundra in bollen till 0-1 men Howard får ut en en liten liten tånagel fast han är på väg åt fel håll.

Ombytta Roller
Det är ett helt annat United ute på gräsmattan nu och det luktar bortaledning över hela planen. Luktsinnet verkar vara intakt och i 47e minuten får Vidic ostört knoppa in Nanis inlägg otagbart för Howard. Markeringsmiss kanske.

Pienaar
Evertons tryck har ebbats av men Pienaar leder de blå till farliga offensiva inbrytningar då och då med en väldig fart och utmärkt bollbehandling. Jag hade nog inte tackat nej till att se honom i rött även fast det skulle leda till två st i laget med märkliga knutfrisyrer.

Utökad ledning
Så kommer det viktiga 1-3 som får Goodison Park att helt tappa tron. Scholes vänder på en femöring och hittar en Dimitar Berbatov med en fullständigt lysande långboll. Dimitar knixar sig förbi en trög Evertonförsvarare, löper några steg och drar sedan in bollen i nätmaskorna.
Everton ser nu rätt så uppgivet ut och matchen dör något i och med detta. Matchen ska spelas av och vi drar hem med tre poäng…

Det gör vi tydligen inte alls
Idag har det tydligen bestämts att vi bara ska spela fotboll i 89e minuter. Ett ytterst korkat beslut då Everton å sin sida har bestämt att göra mål i både 90e och 92a minuten vilket de även tillåts att göra. Ingen fattar någonting, Goodison Park exploderar och Evans ser ut att ha kissat alternativt bajsat på sig. Kanske båda. Förmodligen vet han vad som väntar i omklädningsrummet efteråt. Dumheter att bete sig på detta sätt när trepoängare är obligatoriska i detta skede för att om möjligt kunna haka på Chelsea som rycker. Jag mår fysiskt illa och känner mig ytterst hjälplös. Det är nästan som så att jag skulle behöva mig en pilsner efter detta.

Halvlekens grej: I slipped, i fucking slipped!

MATCHFAKTA | 11 SEPTEMBER 2010 | 13.45 | PREMIER LEAGUE
EVERTON – MANCHESTER UNITED 3-3 (1-1)
Arena: Goodison Park (Liverpool) | Publik: 36 556 | Domare: Martin Atkinson
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-039Pienaar
1-143DARREN FLETCHER (Nani)
1-247NEMANJA VIDIC (Nani)
1-366DIMITAR BERBATOV (Scholes)
2-390Cahill
3-390Arteta
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Neville, Vidic, J Evans, Evra (Park 81)
Nani, Fletcher, O’Shea, Scholes, Giggs
Berbatov
Avbytare: Kuszczak, Smalling, Rafael, Gibson, Owen, Macheda
Varningar: Giggs
Everton:
Howard – Hibbert (Coleman 69), Distin, Jagielka, Baines – Cahill, Arteta, Heitinga (Aiyegbeni 69), Pienaar, Osman – Fellaini
Avbytare: Mucha, Neville, Gueye, Beckford, Bilyaletdinov
Varningar: Heitinga
STATISTIKEVERTON-MANCHESTER UNITED
SKOTT25-13
SKOTT PÅ MÅL6-6
HÖRNOR7-5
FRISPARKAR19-12
OFFSIDE2-5
BOLLINNEHAV53%-47%