Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Rangers

Glasgow Rangers, eller enbart Rangers som man normalt säger, står för motståndet i morgondagens match i säsongens gruppspel i Champions League. Skottarna vann sin liga 6 poäng före ärkerivalen Celtic ifjol, denna säsong har båda de lagen vunnit sina första 4 matcher och delar därmed ligaledningen.

Rangers
Inför den här säsongen så har Rangers enbart värvat James Beattie (Stoke) och Nikica Jelavic (Rapid Wien), man har även lånat in Vladimir Weiss från Man city. Däremot har man tappat bl.a Kris Boyd, Kevin Thomson, Nacho Novo och Danny Wilson, 3 av dom till det engelska ligasystemet. Om laget är försvagat eller ej p.g.a detta låter jag vara osagt, klart är dock att laget kryllar av idel landslagsmän, de flesta av dom från Skottland.
Högerbacken Kirk Boradfoot har varit skadad och testas sent, i övrigt är laget skadefritt. Jelavic får dock inte spela i CL.
Laget tränas av Walter Smith, som under ett par månader 2004 var assistent till Sir Alex i United.

Preliminär trupp:
McGregor, Alexander
Weir, Broadfoot, Papac, Bougherra, Whittaker, McMillan
Edu, Davis, McCulloch, Weiss, Hutton
Beattie, Miller, Little, Lafferty, Naismith

Rangers spelar med 2 väldigt offensiva yttrar i ligan, Lafferty och Naismith är egentligen anfallare, skall bli intressant att se om man gör det i morgon kväll också. Jag tror att Smith formerar laget så här, enligt 4-4-2:

McGregor
Broadfoot, Bougherra, Weir (c), Papac
Naismith, Edu, Davis, Lafferty
Beattie, Miller

Bänk: Alexander, Whittaker, McMillan, McCulloch, Weiss, Hutton, Little

United
Återigen tappade United 2 extremt onödiga poäng på övertid i helgen, Everton var helt uträknade och inget talade för att de skulle göra 2 mål på övertid. I mina ögon är O’Shea ”boven” i dramat, han tappar på båda målen efter extremt uselt försvarsspel. O’Shea har inte inlett säsongen bra och han måste snart ha spelat sig bort från laget, frågan är varför inte Brown får spela egentligen…
Wayne Rooney ställdes över senast för att bespara honom allt flams som annars skett från läktarhåll, han är tillbaka nu och lär starta matchen med Berbatov. Bulgaren har för övrigt varit lysande i säsongsinledningen, att han är en världsspelare visste jag redan, tyvärr har han inte fått ut potentialen tidigare. Rio Ferdinand är också tillbaka i truppen efter att ha missat 3 månader med bl.a VM. Låt oss hoppas att han startar med Vidic, Evans har varit väldigt skakig och haft stora problem med de kraftfullare anfallarna i ligan, dessutom behövs Rio’s suveräna ledaregenskaper och passningsspel.
På skadelistan återfinns enbart Michael Carrick (Hargreaves skriver jag inte ens upp längre), detta innebär att även Anderson är tillbaka i matchtruppen.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak
O’Shea, Rafael, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Smalling, Evra, Fabio
Valencia, Park, Gibson, Scholes, Anderson, Fletcher, Giggs, Nani
Rooney, Owen, Berbatov, Hernandez, Macheda

Det kan vara läge att vila ett par spelare med tanke på att Liverpool kommer på besök i helgen. Dock så är den matchen inte förrän på söndag, så det skall inte spela någon roll. Scholes och Giggs spelar dock inte inte 3 matcher på 7 dagar, därför tror jag att Scholes vilas i morgon och att Giggs startar centralt med Fletcher, tvärtom på söndag. Jag tror också att Rafael får chansen på högerbacken istället för Neville. Evra gjorde sin sämsta match sedan United-debuten mot Everton men han behöver snarare spela än att vila eftersom han missade stora delar av försäsongen. Valencia spelade inte sist, kanske är det läge att vila Nani och spela Valencia och Park på kanterna?
Jag tror och hoppas att Sir Alex ställer upp så här:

VDS
Rafael, Ferdinand (c), Vidic, Evra
Valencia, Fletcher, Giggs, Park
Rooney, Berbatov

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Evans, Nani, Gibson, Scholes, Chicharito

Tittar man på lagen så skall Rangers inte ha mycket att hämta på Old Trafford. Att United gör mål är ganska självklart med Rooney och Berbatov på topp, dock har försvarsspelet darrat betänkligt utan Rio, hoppas hans närvaro kan stabilisera det. Kenny Miller är en vass målskytt och väldigt farlig innanför straffområdet, så underskattning undanbedes.

Matchen spelas klockan 20.45 och sänds på Viasat Fotboll samt. Viasat Sport HD