Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Blackburn – Man Utd 2-2

United kvitterade sent mot ett starkt Blackburn inför över 3000 åskådare på Leigh Sports Village där Blackburn numera spelar sina matcher.

Efter en seg första halvtimme där det inte hände något av värde kunde United till slut ta ledningen efter en straff. När klockan tickat upp på 34 minuter så väggade Morrison sig fram fint med Eikrem och blev onödigt fälld inne i straffområdet och Brady kunde enkelt rulla in ledningsmålet för United i fel hörn för målvakten. Efter målet tar United över rejält och man skapar tre riktigt bra chanser på bara några minuter men målvakten storspelar. United går till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Blackburn kvitterar i den 60e minuten genom den rutinerade Jason Roberts, framspelad av Hoilett. Bara en kvart senare så rensar Blackburns målvakt och det renderar i ett friläge för Hoillet och Devlin river ned honom inne i straffområdet, solklar straff. Hoilett rullar själv in 2-1 för hemmalaget. Det kändes inte som att United skulle kvittera efter det, man hade förtvivlat svårt att ta tag i bollen. Dock skulle United få chansen, i den 94e minuten får Eikrem bollen utanför motståndarnas straffområde, han letar passning men hittar ingen och avancerar istället åt sidan för att hitta skottläge och får på ett bra skott i bortre hörnet och 2-2 är ett faktum. Domaren blåser av kort därefter.

United gör en okej match. Blackburn har ett ganska bra lag med många rutinerade spelare. United spelade utan renodlade anfallare stora delar av matchen och det märktes, man hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna inne i boxen och man fick sällan fast bollen där uppe.

Obertan gjorde en riktigt svag match med tanke på sin kapacitet. Han slarvade dessutom bort ett rent friläge genom att snubbla på bollen och han missar otroligt många lätta passningar. Till hans försvar spelade han på en ovan position.
Annars var det en ganska jämn prestation från alla spelare. Eikrem var inte lika bra som han brukar men var ändå den spelare som räddade poäng åt United helt själv.

Försvaret är bra i första halvlek, och särskilt mittbackarna klarar sig bra mot Roberts och Hoillet. Reece Brown är bra i första halvlek men tappar sin markering på båda målen.
Den nya belgaren Vermijl jobbade och slet på en ovan position och blixtrade till då och då, men överlag var han ännu lite för vek.

Värt att notera är att den unge mittbacken Tom Thorpe gjorde debut i reservlaget, dock som högerback.

United: Devlin; R Brown (Thorpe, 76), Wootton, Gill, Fryers; C Evans, Eikrem, Morrison; Vermijl (Cofie, 72), Obertan, Brady (Tunnicliffe, 84).