Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag + Inför: Stoke – Man Utd

United ställer upp med följande lag i dagens match mot Stoke

Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic (c), Evra
Fletcher, O’Shea, Scholes
Nani, Berbatov, Chicharito
Avbytare: Kuszczak, Smalling, Brown, Carrick, Gibson, Obertan, Macheda
Stoke (Trolig, 4-4-2): Sörensen – Huth, Faye, Shawcross, Collins – Pennant, Wilson, Delap, Etherington – Walters, Jones
Avbytare:

Ett obesegrat Manchester United – utan en enda bortavinst – åker till Britannia Stadium för att runda av en av de snurrigaste veckorna i klubbens historia. Stoke står för motståndet och tre poäng är väl inte för mycket begärt?

Som Manchester United-supporter kommer man sent glömma vecka 42 år 2010. Men för den sakens skull behöver vi inte slafsa i oss mer av Wazza-affären nu, utan låt oss raskt gå vidare till en lägesrapport.

Stoke City

Potters inledde visserligen säsongen skralt med tre förluster, men man ryckte sedan upp sig och laget har tagit poäng i fyra av de senaste fem matcherna. Och skulle man kika på de senaste sex matcherna för hela Premier League, kan man se att Stoke, tillsammans med Arsenal, Tottenham och just Manchester United samtliga tagit 10 poäng.

Just nu ligger Stoke City på nionde plats i ligan, vilket får ses som klart godkänt, då laget slutade 11:a förra säsongen, samt 12:a säsongen före det. Statistiken mot Manchester United är dock inte alls lika positiv. Potters har varken gjort mål eller tagit poäng mot United sedan införandet av Premier League. Det handlar visserligen om fyra matcher, men United har också 12-0 i målskillnad. Senast Potters vann mot Manchester United i ligan var säsongen 84/85, då hette högsta serien Football League Division 1 och Stoke lirade på Victoria Ground.

The Potters mötte Bolton borta i sin senaste match, där det blev respass med 2-1, efter ett sent segermål. Tränare Tony Pulis har uttalat sig väldigt ödmjukt inför matchen och menar att det inte handlar om sprickorna i United, utan Stokes egen kapacitet om laget ska kunna vinna matchen.

– Allt snack om att United är ett krislag är uppseendeväckande, om man ser till att de är obesegrade i år och inte har förlorat sedan början av april, säger Pulis till Stokes officiella hemsida.

Vad gäller truppen är anfallaren Ricardo Fuller ett frågetecken, då han fick tas till sjukhus efter en axelskada som han drog på sig i matchen mot Bolton.
Vidare är Mamady Sidibe långtidsskadad och mittfältaren Dean Whitehead avstängd. Utöver dessa herrar har Tony Pulis i dagsläget inga bekymmer vad gäller tillgängliga spelare. Thomas Sörensen i mål gjorde ett osäkert ingripande senast mot Bolton och skulle eventuellt kunna ersättas av Asmir Begovic.

Truppen: Sorensen, Huth, Faye, Collins, Shawcross, Delap, Etherington, Pennant, Whelan, Walters, Fuller, Jones, Gudjohnsen, Wilkinson, Higginbotham, Wilson, Begovic, Diao, Tuncay

Tänkbar startelva: Sörensen
Huth – Faye – Shawcross – Collins
Pennant – Wilson – Delap – Etherington
Walters – Jones

Manchester United

1-0 mot Bursaspor i onsdags, efter bländande spel de första 15 minuterna. De här positiva matchöppningarna har varit signifikativa för den här säsongens United, men vad är det som händer sen? För inte alls längesedan öste man in mål i matchernas slutskeden, stod det och vägde visste alla att fyra minuters stopptid innebar Manchester-seger. Varför kan vi inte stänga matcherna längre? Har vi för dåligt försvar? Är koncentrationen för dålig? Måste vi göra fler mål framåt för att ha råd att släppa in mål? Det är detta klubben måste fokusera på, vad veckans mediehysteri kring Wazza inneburit får vi se imorgon.

Förra veckans extremt olyckliga 2-2 mot West Brom bevisade än en gång att det inte finns några lätta matcher kvar i Premier League. För visst känns det bra att få möta lag som Stoke när United-maskineriet inte fungerar, men sett till vilka man egentligen har tappat poäng mot den här säsongen är en seger knappast självklar. Däremot är ju tre poäng ett måste.

Obesegrade, men utan bortasegrar. Tre vinster och fem oavgjorda gör att United just nu ligger fyra i tabellen. Vid seger kan man ändå inte räkna med att klättra mer än en placering, då andraplacerade Man City tar emot trean Arsenal senare under söndagseftermiddagen. Upp till Chelsea är det fem poäng och det är det glappet som måste tätas igen, om man nu ska infria löftet till Rooney och satsa mot toppen.

Vad gäller truppen kan Sir Alex alltså glädja sig åt att just Rooney stannar, men det dröjer tre veckor innan han kan spela igen, på grund av den ankelskada han ådrog sig på träning i början av den här veckan. Ryan Giggs, Owen Hargreaves och Jonny Evans är även de borta sen tidigare. Däremot är Rio Ferdinand tillbaka och kommer att starta, vilket är bekräftat av Sir Alex.

– Chris Smalling gjorde ett jättejobb i onsdags, men Rio är tillbaka och vi ser honom på söndag, säger Sir Alex till Uniteds hemsida.

Truppen: Van der Sar, Kuszczak
O’Shea, Brown, Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evra, Fabio
Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson, Anderson, Park
Berbatov, Macheda, Hernandez

Det finns alltså inget som hindrar Sir Alex från att ställa upp med ett starkt lag imorgon. De flesta har ju undrat hur det ska gå får United utan Rooney, vilket vi delvis har fått se under den pågående säsongen och alltså kommer fortsätta göra i tre veckor. Berba har inlett riktigt bra, vilade i onsdags och kan därför antas starta imorgon. Vi kan också anta att Scholes är tillbaka i startelvan, då även han vilade mot Bursaspor.

Tänkbar startelva: Van der Sar
Rafael – Vidic – Ferdinand – Evra
Nani – Scholes – Fletcher – Park
Berbatov – Macheda

Stoke City – Manchester United
Britannia Stadium 14.30 (svensk tid)
Tips: 0 – 2 (Nani, Berbatov)

Matchen visas på Viasatkanalerna Fotboll, Sport HD samt Premier League HD.