Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man United – Tottenham

United tar som enda obesegrade lag ikväll emot Tottenham Hotspurs hemma på Old Trafford. Fortfarande utan Wayne Rooney, och nu även med Michael Owen på skadelistan. Spurs jagar andraplatsen i tabellen och har två poäng upp till trion United, City och Arsenal.

Undertecknad missade dessvärre att matchen mot Spurs är idag, så därför kommer här en något försenad, och därför något snabbare inför-rapport.

United jagar idag mål nummer 1 000 på Old Trafford. Tottenham står för motståndet och jagar för sin del sin första seger mot United sedan säsongen 2000/01, då det blev 3-1 på White Hart Lane. Sedan dess har det varit United för hela slanten bortsett från några oavgjorda matcher, varav bara två spelats på Old Trafford.

Möten med Tottenham på hemmaplan i Premier League:

Vinster: 15
Oavgjorda: 3
Förluster: 0

37-8 i målskillnad…

Dessutom har det bjudits på två oförglömliga episka dramer där United vänt och vunnit, och hela åtta möten där United gjort tre mål eller fler. Ingen kan ha glömt vändningen på White Hart Lane säsongen 2001/02, från 0-3 i baken i halvtid – till vinst med 5-3. Eller underläget 0-2 som blev 5-2 hemma på Old Trafford 2008/09. Mäktiga matcher!

Manchester United:
Dags för Dimitar Berbatov att näta igen efter fyra raka mållösa matcher? Eller ska Javier Hernandez göra sitt målstim lika långt? Mexikanen har hittat rätt i sina tre senaste matcher och har nu bevisat att han kan göra mål med båda fötterna, bakhuvudet och till och med genom att skjuta sig själv i huvudet.

Med både Wayne Rooney och Michael Owen på skadelistan är det upp till duon att leverera, med Federico Macheda som reserv. Owen sträckte en ljumske på träning i veckan och blir borta minst några veckor. Ryan Giggs saknas även han sedan tidigare med en uppslagen ljumskskada.

Positivt är att försvaret äntligen verkar ha plockat upp sig och visat gryende form. Peppar, peppar.. Jonny Evans är kvitt sin ryggskada men petas troligtvis ändå till förmån för firma Ferdinand/Vidic.

Mittfältet har inte bjudit på något storspel den senaste tiden, bortsett från möjligtvis Nani som varit riktigt bra i några matcher och blivit en riktig poängspelare. Vanligtvis säkra passningsspelare som Darren Fletcher och framför allt Paul Scholes har spridit bollar till motståndare till höger och vänster, vilket jag hoppas de fått ur systemet till idag. De höjer sig förhoppningsvis i detta första toppmöte på ett tag.

För övrigt har vi nu en 40-åring i startelvan, då Edwin van der Sar fyllde år igår. Grattis i efterskott!

Skadelistan:Rooney (vilar foten i Dubai), Owen (lår), Giggs (lår), Valencia (brutet ben), Hargreaves (samma gamla).

Tottenhams Huddlestone missade matchen förra helgen med en lårskada, Corluka och King har båda haft ont i ljumskarna medan Defoe, Dawson, O’Hara och Woodgate saknas sedan tidigare med diverse långtidsskador.

Tottenham:
De är dock inte utan anfallsvapen, med alternativ som ”Stickan” Crouch, ”Ryssen” Pavlyuchenko och Robbie Keane på topp, understödda av namn som Luca Modric, Rafael van der Vaart och med Gareth Bale, som för övrigt ryktas vara högt uppe på Sir Alex Fergusons önskelista, i kanonform. Med hans speed utefter vänsterkanten förvånar det mig inte om Rafael startar som högerback istället för tröga John O’Shea eller Gary Neville.

Däremot har de några ordinarie spelare på skadelistan, vilket är allt annat än dåligt för United.

Man Utd: Van der Sar, O’Shea, Brown, Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evra, Evans, Fabio, Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson, Anderson, Park, Berbatov, Macheda, Hernandez, Kuszczak.

Tottenham: Gomes, Cudicini, Hutton, Bale, Gallas, Bassong, Kaboul, Jenas, Sandro, Assou-Ekotto, Lennon, Palacios, Kranjcar, Bentley, Modric, Dos Santos, Crouch, Keane, Pavlyuchenko, Pletikosa.

Dömer matchen gör Mark Clattenburg, som bland annat felaktigt visade ut Darren Fletcher förra säsongen och gjorde Sir Alex rasande.

Matchen visas på Viasat Fotboll, Viasat Sport HD och Premier League HD med start 18.30, så det är bara att välja och vraka.