Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney till USA

Fredagens stora United-nyhet var att Wayne Rooney skickas till USA för att specialträna i lugn och ro under en veckas tid. Detta avslöjade Mike Phelan på dagens presskonferens, som Sir Alex Ferguson missade på grund av ett virus, inför morgondagens match mot Wolves.

Wayne Rooney skickas till USA och Oregon för och en veckas konditionsträning på Nike World HQ i Portland, även kallat Nike town. En jätteanläggning som United tidigare besökt för att försäsongsträna.

SCENFÖRÄNDRING
Enligt ManUtd.com är anledningen att Rooney behöver komma i form efter frånvaron på grund av ankelskadan. Phelan sa på dagens presskonferens att klubbens läkare och tränare tillsammans med Rooney kommit överens om att spelaren behöver en scenförändring efter all publicitet. Det vill säga allt snack om hans vara-eller-inte-vara i United efter sexköpsskandalen.

Rooney reser på lördag, återkommer om en vecka och ska om allt går som planerat sedan vara tillgänglig och i form för att spela igen. Han ska alltså kunna vara tillbaka lagom till matchen mot Wigan den 20 november.

”We have the facilities here but we felt it might be in his interest and the club’s to have a change of scenery for a while. He’s had a lot of attention lately so we’re going to give him the best opportunity that we possibly can for him to be in good shape when he returns.

”We want to create an environment for him that will give him the best opportunity to be fit in a short space of time. He needs the conditioning and he can go there without the attention he’d get around here.”

– Mike Phelan

Många tidningar har storyn idag, men denna har tagit reda på mer om anläggningen i USA.

NANI BORTA, GIGGS OCH FLETCHER OSÄKRA
Nani missar morgondagens match mot Wolverhampton på grund av den ljumskskada han ådrog sig efter 29 minuters spel mot Bursaspor i tisdags. Han ska dock kanske kunna spela mot City på onsdag. En annan som kan vara tillbaka är Ryan Giggs, som varit ute ur spel med en lårskada sedan han klev av tidigt i 2-2 matchen mot West Bromwich den 16 oktober, men tränat sedan i torsdags. Det ser även positivt ut för Darren Fletcher, som trampade snett och byttes ut mot Bursaspor. Han har visat ”goda tecken” och bör kunna spela.

Jag tror dock att Giggs sparas till derbyt mot Manchester City på lördag, ett derby som Giggs inte missat sedan han spelade sin första match från start som senior i maj 1991, och dessutom gjorde mål.