Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aston Villa – Man Utd

Ligans för närvarande mest skadedrabbade lag möts i en tidig lördagsmatch på Villa Park, tidiga matcher är något United inte brukar gilla.

Aston Villa
Gerard Houllier upplever just nu den värsta tiden i Aston Villa, om man ser till skadesituationen. Man leder den föga smickrande ”skadelistan” före just United. Nyckelspelaren och lagkaptenen Petrov är borta tillsammans med bl.a Reo-Coker, Heskey, Carew och Sidwell. Däremot kanske Agbonlahor kan vara tilllbaka efter skadefrånvaro, i så fall ett mycket välkommet tillskott i anfallet.
Senast slog man Blackpool med 3-2 där James Collins avgjorde i 89:e minuten. Villa slog United på Old Trafford ifjol med 1-0 (vem minns inte den United-perioden på året?), det var första vinsten i ligan överhuvudtaget på 14 år mot United.
Med tanke på alla skadorna tror jag inte på några överraskningar i startelvan, förutom Agbonlahor då. Nedanstående är den preliminära truppen:

Friedel, Guzan
Luke Young, Collins, Dunne, Warnock, Clark, Beye, Lichaj
Albrighton, Bannan, Downing, Ashley Young, Ireland, Hogg, Lowry, Johnson
Delfouneso, Agbonlahor

Det bör bli ett ganska väntat lag, jag tror på följande:

Friedel
Young, Collins, Dunne, Warnock
Albrighton, Ireland, Clark, Downing, Young
Agbonlahor

Bänk: Guzan, Beye, Lichaj, Lowry, Bannan, Johnson, Delfouneso

Skadade:
Carlos Cuellar, Stilian Petrov, Nigel Reo-Coker, John Carew, Emile Heskey, Steve Sidwell, Fabian Delph
Frågetecken för:
Gabriel Agbonlahor (skadad), Habib Beye (skadad)

Man Utd
United spelade ett av de tråkigare derbyna på senare år i onsdags mot city. Händelsefattigt och trist, 1 målchans till vardera laget. Det var ändå United som var mer intresserade av att anfalla och hade ett bättre passningsspel och offensivt spel än city, trots att de hade hemmaplan. Mycket märkligt taktiskt upplägg måste jag säga, det säger allt att man byter in Adebayor med 1 minut kvar för att döda tid…
I den matchen saknade United flera spelare som hade nått antingen startelvan eller bänken, skador och sjukdomar ställde till det mycket för Ferguson. Några spelare blev spelklara så sent som på matchdagen och var troligen inte heller 100%-iga, även om ett par startade och spelade hela matchen. Till helgens match har Sir Alex fått mer problem, både Rafael och Evra utgick skadade, brassen är borta från spel men Evra kanske kommer till spel. Som vanligt de senaste åren ligger man i topp i ”skadeligan”, fel tabell att ligga i topp i tyvärr. 7 man missar definitivt matchen medans det är frågetecken för 3 man. Följande trupp är preliminär:

Van der Sar, Kuszczak
Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio
Obertan, Bebe, Carrick, Gibson, Fletcher, Anderson, Nani, Park
Berbatov, Hernandez, Macheda

Av denna trupp tror jag på följande lag:

Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, O’Shea
Nani, Carrick, Fletcher, Park
Berbatov, Hernandez

Bänk: Kuszczak, Smalling, Fabio, Obertan, Gibson, Bebe, Macheda

Skadade / avstängda:
Wayne Rooney, Ryan Giggs, Michael Owen, Owen Hargreaves, Antonio Valencia, Rafael, Paul Scholes
Frågetecken för:
Anderson, Federico Macheda, Darron Gibson (alla har varit sjuka), Patrice Evra (skadad)

Matchen, som döms av Mike Dean, spelas 13.45 på Villa Park och sänds på Viasat Fotboll / Sport HD och PL HD