Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Ham – Man Utd (Carling Cup)

Ett formsvagt West Ham får besök av ett ytterst formstarkt Manchester United på Boleyn Ground på tisdagskvällen i Carling Cup.

West Ham United
Vinsten mot Wigan förra helgen var lagets första på sex matcher, och The Hammers har verkligen haft det tungt i ligaspelet. Man har sjunkit ner på sista plats med endast två vinster på 15 matcher, och överlag ser läget väldigt dystert ut. Dock skall vi minnas att säsongen inte ens är halvvägs, så vi får vänta och se om Londonklubben lyckas ta sig i kragen och haka sig uppåt i tabellen.

Vad gäller spelarnyheter kan det rapporteras att Lars Jacobsen är cup-tied, medan Hitzlsperger, Collison, Da Costa, Noble, Dyer samtliga missar matchen. Scott Parker, Dabby Gabbison, Piquionne och Behrami är alla osäkra inför tisdagskvällens match mot United. Hines spelade 70 minuter nyligen för reservlaget och kan medverka, liksom även Ben Haim och Faubert. Att gissa mig på en öppningselva anser jag onödigt eftersom min kunskap om londonlaget är på en relativt låg nivå. Det bör dock nämnas att det handlar om Carling Cup, och således har Avram Grant chansen att ge unga talanger chansen, även om turneringen i och för sig kan betyda mer för hemmalaget än för United.

Manchester United
Efter den förkrossande segern över Blackburn senast är United igång på allvar. Nio vinster på senaste elva pratar om en god facit, och när även effektiviteten förbättrats framför mål kan vi förvänta oss ett United med ett synnerligen starkt självförtroende på Boleyn Ground, trots flertalet förändringar i startelvan.

Darren Fletcher och Paul Scholes är fortfarande frågetecken, medan Ryan Giggs är ett möjligt alternativ på mittfältet. Hargo, Valencia och Owen missar alla matchen, medan flertalet nyckelspelare säkerligen kommer att vilas mot Hammers. Bröderna Da Silva, Evans, Smalling, Macheda, Obertan, Bebe och Amos hör till de spelare som alla kan få starta matchen.

Möjligt startelva: Amos; Rafael, Evans, Smalling, Fabio; Bebe, Fletcher, Anderson, Obertan; Macheda, Hernandez

Sex senaste möten:
28 augusti 2010 – Manchester United 3-0 West Ham United
23 februari 2010 – Manchester United 3-0 West Ham United
5 december 2010 – West Ham United 0-4 Manchester United
8 februari 2009 – West Ham United 0-1 Manchester United
29 oktober 2008 – Manchester United 2-0 West Ham United
3 maj 2008 – Manchester United 4-1 West Ham United
(samtliga ligamatcher)

Matchen döms av Mark Clattenburg som också höll i pipan senast när West Ham gästade Old Trafford i augusti. Senast han var involverad i en United-match var när Red Devils slog Spurs med 2-0 på hemmaplan, och vi minns alla det kontroversiella(?) målet av Nani i den matchen.

Avspark 20.45 på Boleyn Ground. Tips: 1-3.