Merci! Gynnsam lottning i Champions League

Punaise, dra på trissor! Det blir sydfranskt motstånd i Champions Leagues åttondelsfinal då Manchester United på fredagen lottades mot Olympique Marseille.

Dagens lottning innebär att United reser till södra Frankrike för match onsdagen den 23 februari, för att tisdagen den 15 mars välkomna Marseille, med gamle argentinske bekantskapen Gabriel Heinze i laget, välkomna för returmatch på Old Trafford.

En på förhand bra lottning med en inte allt för lång resa till bortamatchen och med förhoppningsvis bra väderförhållanden. Marseille tog sig vidare som grupptvåa efter två förluster, mot Chelsea borta och Spartak Moskva hemma. De slog ett reservbetonat Chelsea på hemmaplan, men i gruppspelets sista betydelselösa match.

Lagen har mötts två gånger tidigare, i Champions Leagues gruppspel säsongen 1999-2000, och det resulterade i varsin seger på hemmaplan och 2-2 i inbördes målskillnad. Då sänkte Andy Cole och Paul Scholes Marseille på Old Trafford, medan William Gallas blev matchvinnare för fransmännen hemma på Stade Vélodrome. Däremot talar förstås historien i europaspel bara för Manchester United i detta möte.

Hela lottningen:

* Roma-Shakthar
* AC Milan-Tottenham
* Valencia-Schalke
* Inter-Bayern München
* Lyon-Real Madrid
* Arsenal-Barcelona
* Marseille-Manchester United
* FC København-Chelsea

FLERA TUNGA MATCHER
Oh, la, la! Arsenal – Barcelona ser på förhand ut att bli en vacker match mellan två av världens mest passningsstarka lag. Sedan har vi ju Barcelonas flörtande med Cesc Fabregas i färskt minne.

Regerande mästarna Inter får tungt motstånd mot i Champions League alltid stabila Bayern München.

Bonjour… Lyon – Real Madrid blir en direkt repris på förra årets åttondelsfinal då Lyon slog ut spanjorerna med sammanlagt 2-1.

Slutligen, spelarna i FC Köpenhamn lär drömma våta drömmar fram till februari, men lär också ha fått en minst sagt svår nöt att knäcka i form av Chelsea. Hyperintressant ur skandinavisk synvinkel.

Au revoir!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS