Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Firade jul i serieledning

City sumpade sitt gyllene läge att för första gången på 81 år få fira jul i serieledning. Nu fick United skåla i glöggen och återigen se ned på sina ljusblå grannar, som sig bör.

Tack vare att Manchester United spelat två matcher mindre på grund av det ovanligt kyliga vintervädret över de brittiska öarna, hade bittre lokalkonkurrenten City på måndagen ett gyllene läge att vid vinst hemma mot formsvaga Everton gå om United i toppen och fira jul i serieledning.

De sumpade dock chansen, trots att klubbens hjärta Carlos Tevez fick starta matchen efter att han med en 360-graders kovändning dragit tillbaka sin begäran om att få lämna klubben, enligt ryktet efter ett löfte om en bonus på 53 miljoner kronor för att spela säsongen ut, och ett ytterligare löfte på 3,2 miljoner i veckan om han skriver på ett nytt kontrakt. Men det handlade ju inte om pengar… Tack vare en heroisk insats av gänget från Goodison Park fick iallafall City se sig besegrat.

Tack vare mål av Tim Cahill och engelska landslagets just nu hetaste kandidat på vänsterbacksplatsen, Leighton Baines, gick Everton upp i en tidig tvåmålsledning. Med sedan en man mindre på planen i över en halvtimme mäktade de ändå knipa alla tre poäng, då City inte kom närmare än en reducering via Phil Jagielkas smalben i den andra halvleken.

Everton tog ännu en fin skalp då de tidigare i höst slagit Chelsea och klarat kryss både mot United och Tottenham. Trots det låg de innan dagens match bara två poäng ovanför nedflyttningsstrecket och med sex raka matcher utan seger.

United leder nu ligan två poäng före Arsenal och City, med en respektive två matcher mindre spelade.

Jag önskar alla MUSS:are och svenska Unitedsupportrar en riktigt god jul!