Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Tottenham – United 0-0

Delad poäng i London på Söndagen när Hotspurs och United möttes i envig. En match där United kanske ska vara den sida som bör skänka en extra slant till Fru Fortunas bössa.

Jag har upptäckt att jag kollar på fotboll annorlunda när jag ska skriva om det. Jag måste förhålla mig till matchen på ett helt annat sätt. När jag så kollar ned på anteckningarna i halvtid så finner jag till min förvåning endast en mening, understruket tre gånger:

”Helvete vad spännande!”

Och sannerligen, ett dygn efter spelad match, så måste jag hålla med om mig själv. Tottenham drog på i kavallerichock direkt från start med ett mittfält knä-om-knä och United hade det extremt svettigt stundtals. Hemmalaget visade inget respekt alls, som sig bör. Problemet låg snarare i att United hade packat ned respekt tillräckligt för båda lagen i bollnätet. Ibland skakade United av sig trycket något och kunde kontra men den offensiva skärpan fanns inte där idag, något som man tyvärr har fått vänja sig vid stundtals denna säsong.
Man skulle kunna bryta ihop här och hitta allt möjligt att klaga på, men, 0-0 borta mot Tottenham är säsongen 10/11 inte på något sätt något att skämmas över, faktiskt. Jag väljer att se det som så att vi fick med oss ytterliggare 1 poäng och är således fortfarande obesegrade.

Matchen igenom visades ungefär samma tendenser. Tottenham styrde lite bäst de ville, United kom tillbaka för att sedan se sig tillbakakämpade igen. Det som idag stod i vägen för Tottenhams trepoängare var i princip; Nemanja Vidic. Det var nästan sinnessjukt stundtals hur han anfall efter anfall avväpnade allt klätt i vitt. Nemanja Vidic förtjänade absolut att få ta med sig tre poäng hem även om United som helhet inte gjorde det.

I övrigt utmärkte sig Rafael även denna gång mot Tottenham. Rött kort, hejdå hörs. Det första gula var givetvis helt korrekt. Det andra, not so much. Man kan givetvis diskutera huruvida Rafael var klumpig eller inte men han signalerar å andra sidan rätt tydligt innan situationen att han vill undvika kontakt. Frispark, visst. Gult kort, icke. Mike Dean var överlag rätt risig men kan på intet sätt användas som brasklapp.

/Daniel Woxlin

MATCHFAKTA | 16 JANUARI 2011 | 17.00 | PREMIER LEAGUE
TOTTENHAM HOTSPUR – MANCHESTER UNITED 0-0 (0-0)
Arena: White Hart Lane (London) | Publik: 35 828 | Domare: Mike Dean
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani (Anderson 62), Fletcher, Carrick, Giggs
Berbatov (Hernandez 78), Rooney
Avbytare: Kuszczak, Smalling, Evans, Scholes, Owen
Varningar: Rafael, Fletcher, Evra, Rooney
Utvisning: Rafael (74, två gula kort)
Tottenham: Gomes – Hutton, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto – Lennon, Palacios (Defoe 78), Modric, Bale – Van der Vaart, Crouch
Avbytare: Cudicini, Bassong, Corluka, Jenas, Kranjcar, Defoe, Pavlyuchenko
Varningar: Palacios, Van der Vaart
STATISTIKTOTTENHAM-UNITED
SKOTT19-7
SKOTT PÅ MÅL2-4
HÖRNOR8-2
FRISPARKAR20-9
OFFSIDE1-2
BOLLINNEHAV57%-43%