Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sen vändning gav seger!

Trots en av säsongens blekaste halvlekar lyckades United i går kväll utdryga serieledningen till fem poäng genom att vända underläge 0-2 till vinst 3-2 borta mot Blackpool. Virtuosen, gentlemannen och eminensen Sir Ryan Giggs blev segerorganisatör genom ett ytterst inspirerat inhopp. Gammal är äldst!

Sir Alex valde att bjuda på en överraskning när Gibson startade istället för Anderson. Gibson har tillsammans med Fletcher stått för en direkt svag säsong. Mittfältet bestod således av nämnde Gibson, Scholes och Fletcher. I något slags tremannaanfall spelade Nani, Rooney och Berbatov. Backlinjen var, förutom Smalling, ordinarie.

Första halvlek var…en misär. Ingenting, absolut ingenting fungerade för United. Främst stod problemen att finna i ett icke fungerande mittfält, där Gibson och Fletcher var sämst. United släppte in två hörnor, vilka Adam slog, och såg ut att gå mot en tung förlust. På hörnorna var markeringarna (bland annat Fletcher på första målet) av målskyttarna Cathcart och Campbell undermåliga. En av de få godkända, van der Sar, räddade Vidic från ett pinsamt självmål genom en utomordentlig räddning på mållinjen.

Till starten av andra halvlek valde Sir Alex att byta ut den misslyckade Gibson mot eminensen Giggs. United tycktes direkt få ett lyft, men var nära att släppa in ännu ett mål om inte Rafael rensat fint på ett inspel från höger. Nani testade Kingson med ett lågt skott, men målvakten räddade fint vid sin vänstra stolpe. Scholes sköt också ett fint skott som Kingson räddade strax under ribban. Tiden såg ut att rinna ut för United, men Sir Alex satsade friskt och bytte ut en för dagen mindre bra Rooney mot Hernandez med cirka 25 minuter kvar.

Strax efter detta byte reducerade Berbatov för United. Nani löpte, från högerposition, in och slog en boll på djupet till Fletcher. Skotten, för en gångs skull i en offensiv position, slog in en låg boll mot det centrala straffområdet och Berbatov kunde enkelt stöta in bollen i mål. Hernandez hade redan missat en chans när han fick sin andra efter ett fint pass från Giggs. Mexikanaren behöll kylan och rullade fri med målvakten in 2-2 lågt i vänstra hörnet.

I detta skede hade Giggs inspirerade inhopp gett United den kraft som gjorde att det med säkerhet gick att förutse ett ledningsmål. Rafael gav matchen en lång paus då han föll olyckligt efter en duell med inbytte Harewood. Brasilianaren bars ut med stödkrage och brodern Fabio såg skärrad ut vid sidlinjen. I dag rapporteras att det är tal om en hjärnskakning och den duktige högerbacken missar lördagens match mot Southampton borta i FA-Cupen. Istället för Rafael byttes Anderson in.

Ledningsmålet kom så med två minuter kvar av ordinarie tid. Scholes fann Berbatov till vänster i banan med ett fint pass. Bulgaren sökte sig mot målet och lyckades utmanövrera sin back samtidigt som han sköt in bollen med vänsterfoten. En mycket fin prestation av Berbatov, vilken är i riktigt fin form.

Efter en relativt händelselös tilläggstid om tio (!) minuter blåste domare Walton av en säsongens mer underhållande matcher. I United är det tre spelare som gör dåliga insatser: Gibson, Fletcher och Rooney. Främst i de två senare finns mer kapacitet att hämta och det är bara att hoppas att de finner formen snart. Gibson blir troligen aldrig någon större spelare i United och det är nästan ofattbart att han startade istället för Anderson. I United tycker undertecknad att Berbatov, Hernandez och Giggs skall ha beröm för sina prestationer i den andra halvleken. Snart är det dags att adla den sistnämnde…

 

MATCHFAKTA | 25 JANUARI 2011 | 20.30 | PREMIER LEAGUE
BLACKPOOL – MANCHESTER UNITED 2-3 (2-0)
Arena: Bloomfield Road (Blackpool) | Publik: 15 574 | Domare: Peter Walton
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-015Cathcart
2-043Campbell
2-172BERBATOV (Fletcher)
2-274HERNANDEZ (Giggs)
2-388BERBATOV (Scholes)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Rafael (Anderson 80), Smalling, Vidic, Evra
Fletcher, Scholes, Gibson (Giggs 46)
Nani, Berbatov, Rooney (Hernandez 66)
Avbytare: Lindegaard, Fabio, Evans, Owen
Varningar: Scholes, Gibson
Blackpool: Kingson – Eardley, Cathcart, Evatt, Baptiste – Grandin, Adam, Vaughan – Taylor-Fletcher (Harewood 74), Campbell, Varney (Phillips 68)
Avbytare: Rachubka, Edwards, Southern, Sylvestre, Ormerod
Varningar: Adam
STATISTIKBLACKPOOL-UNITED
SKOTT6-17
SKOTT PÅ MÅL4-13
HÖRNOR6-8
FRISPARKAR11-10
OFFSIDE?
BOLLINNEHAV48%-52%