Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Man Utd – Aston Villa 3-1

Vita Pelé gjorde äntligen mål igen när United tog en rutinseger mot ett farligt Aston Villa på Old Trafford. Gästerna var som sagt långt ifrån ofarliga, men hemmalagets erfarenhet blev en avgörande faktor och United fortsätter att vinna på Theatre of Dreams.

FÖRSTA HALVLEK
Knappa minuten hade rullat på Old Trafford när Edwin Van Der Sar ser Rooney och skickar iväg anfallaren med en precis långboll, Wazza tar läckert kontroll och pangar in 1-0 på volley. Otroligt snyggt avslut av den kritiserade anfallaren, men minst lika snygg framspelning av Van Der Sar. United fick således en härlig start på matchen och dominerade inledningsvis, men gästerna jobbade sig in i matchen och tog så småningom över spelet på mittfältet, vilket resulterade i en hel del spel på Uniteds planhalva.

Nani, Giggs och Evra gjorde samtliga sitt bästa för att överlista Brad Friedel i Villa-målet, men amerikanaren stod för några hyfsade räddningar och höll gästerna med i matchen. Villa hade ett par halvfarliga försök, men inget riktigt farligt. Det var i stället United som ökade sin ledning på stopptid. Fint förarbete av Nani på högerkanten och ett väldigt bra inlägg av portugisen hittade Wayne Rooney ledig framför mål och anfallaren, med gott självförtroende efter första målet, hade inga problem med att placera in 2-0 bakom en chanslös Friedel.

ANDRA HALVLEK
Gästerna började den andra halvleken piggt, men närmare än en frispark som Ashley Young skruvade över mål från ett bra läge kom inte Villa. I stället var det återigen Rooney, Nani och Berbatov som samarbetade fint i offensiven, vilket även resulterade i de flesta farliga situationer. Aston Villas tappra försök gav dock till slut resultat när Ashley Young drog till sig tre hemmaspelare, passade bollen till en framrusande Downing som körde framåt i banan och hittade en helt omarkerad Darren Bent som gjorde vad Villa betalade £24 miljoner för, mål med andra ord. 2-1 och reducerat.

Flashback av matchen mot West Bromwich, men lyckligtvis hade United en dold växel som utnyttjades så fort gästerna började hota på allvar. Endast fem minuter efter reduceringen gav Ryan Giggs ett inlägg från högerkanten som hittade Nemanja Vidic i boxen, serben vann luftduellen och nickade bollen till Rooney som efter en touch passade bak åt Vidic som fick på en drömträff och bollen seglade i det bortre hörnet. 3-1 till hemmalaget och ett budskap till övriga ”kom inte för nära”.

Efter målet kom dock gästerna nära att reducera matchen, men Ashley Youngs fina försök tog i ribban. Sedan var det hemmalaget som under matchens slutskede hade ett par riktigt bra chanser att utöka ledningen, men Wayne Rooney, Nani och Dimitar Berbatov misslyckades samtliga i bra lägen. Speciellt bulgarens målchans borde ha resulterat i 4-1. United tog hur som helst en tre viktiga poäng och håller övriga titelaspiranter på tryggt avstånd. Ferguson talade efter matchen om hur viktigt det är att behålla momentum, jobba hårt och fortsätta vinna.

Till näst väntar en svår(?) bortmatch på Molineux mot Wolves på lördagskvällen.

/NICO SELENIUS

MATCHFAKTA | 1 Februari 2011 | 21.00 | Premier League
MANCHESTER UNITED – ASTON VILLA 3-1 (2-0)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 256 | Domare: Chris Foy
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-01ROONEY (Van der Sar)
2-045ROONEY (Nani)
2-158Bent
3-163VIDIC (Rooney)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Fletcher (Anderson 34′), Carrick, Giggs
Berbatov, Rooney
Avbytare: Lindegaard, Fabio, Smalling, Scholes, Hernandez, Owen
Varningar: Ingen
Aston Villa: Friedel – Walker, Collins, Dunne, Clark – Albrighton (Heskey 69′), Makoun, Petrov (Agbonlahor 74′), Downing (Reo-Coker 80′) – Young – Bent
Avbytare: Marshall, Cuellar, Pires, Delfouneso
Varningar: Ingen
STATISTIK (BBC)UNITED-VILLA
SKOTT18-9
SKOTT PÅ MÅL11-5
HÖRNOR5-5
FRISPARKAR6-6
OFFSIDE?
BOLLINNEHAV64%-36%