Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: United – Aston Villa

United tog en bekväm seger mot Villa på tisdagskvällen och tangerade därmed klubbrekordet för ligamatcher i rad utan förlust. Efter matchen fokuserades det framför allt på att Wayne Rooney åter noterades i målprotokollet.

KOMMENTARER EFTER MATCHEN
Sir Alex Ferguson var förstås nöjd efter matchen och tycker att United svarade för en fantastisk insats. Han passade på att berömma motståndet men menar samtidigt att Uniteds seger var välförtjänt och kanske borde ha blivit större. Ferguson tycker också att Edwin van der Sars passning till Rooneys första mål var fantastisk. Vidare berömmer han Wayne Rooney som han tycker gjorde en mycket bra match:

”I’m absolutely delighted. Fantastic performance. We had some absolutely great displays today. I’m very pleased. They all played well. Villa are a very good side and we had to really concentrate when they had the ball because they had some good possession. But we missed some great chances and their goalkeeper’s had two or three really fantastic saves. I thought we deserved to win by more, actually.

”It was a fantastic bit of vision from Edwin van der Sar and a great strike, and [Rooney has] taken it absolutely fantastically. What a hit. Wayne Rooney was fantastic tonight. He’s still got the appetite to play, and that’s an important factor in it all. He never stops trying hard, and that’s an inbred thing in the lad. We can’t be criticising him when he’s giving that effort.”

Tvåmålsskytten Wayne Rooney säger sig vara nöjd med sin insats sedan återkomsten till laget – undantaget Blackpoolmatchen – även om han förstås vill göra mål. Han påpekar att United fick en utmärkt start men ändå visste att det skulle bli en svår match. Det viktigaste var trots allt att vinna matchen:

”I’ve been happy with my play. Obviously I want to score. As a striker you want to score. I’ve been happy with my play, apart from the Blackpool game – I just couldn’t get in the game – but I’m delighted today to score and hopefully I can go on a good run and help the team win games.

”It was a great start. We’ve done that the last few home games; we’ve scored early and taken it from there, but we knew tonight was going to be a difficult game. Villa passed the ball well at times and it was quite an open game in the second half, but the most important thing was getting three points, which we’re delighted to have done.”

Aston Villas manager Gerard Houllier tycker att hans lag svarade för en bra och offensiv insats. Han var besviken på resultatet men anser att Villa förlorade mot ett lag som spelade extremt bra. Han tycker att Uniteds ledningsmål kom för tidigt:

”Our overall performance was good. I like a team to try to the end and they did that. The spirit is there and that’s something to work on for the future. […] There are two ways of looking at it. We’re disappointed with the result but the players can also take some pride in their performance.

”We also have to acknowledge that we were beaten by a side who played brilliantly. I thought United played extremely well. We came here with the intention of really having a go but we were caught cold by a goal which came too early for us.”

ÖVRIGT
Detta var Uniteds 29:e raka ligamatch utan förlust – en tangering av klubbrekordet från 1999.

Wayne Rooney ökade sin målskörd för säsongen till fem, han gjorde också sitt andra och tredje spelmål för säsongen och sitt första mål sedan nyårsdagen.

Rafael är inte fullt återhämtad från den hjärnskakning han fick mot Blackpool och Darren Fletcher tvingades utgå redan efter en halvtimme. Annars står bara långtidsskadade Valencia och Hargreaves kvar på Uniteds skadelista.

MATCHFAKTA | 1 FEBRUARI 2011 | 21.00 | PREMIER LEAGUE
MANCHESTER UNITED – ASTON VILLA 3-1 (2-0)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 256 | Domare: Chris Foy
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-01WAYNE ROONEY (Van der Sar)
2-045WAYNE ROONEY (Nani)
2-158Bent
3-163NEMANJA VIDIC (Rooney)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Fletcher (Anderson 34), Carrick, Giggs
Berbatov, Rooney
Avbytare: Lindegaard, Fabio, Smalling, Scholes, Hernandez, Owen
Varningar: inga
Aston Villa: Friedel – Walker, Collins, Dunne, Clark – Albrighton (Heskey 69), Makoun, Petrov (Agbonlahor 74), Downing (Reo-Coker 80) – Young, Bent
Avbytare: Marshall, Cuellar, Pires, Delfouneso
Varningar: inga
STATISTIK (BBC)UNITED-VILLA
SKOTT23-12
SKOTT PÅ MÅL10-4
HÖRNOR5-5
FRISPARKAR7-8
OFFSIDE3-5
BOLLINNEHAV44%-56%

[poll id=”63″]