Matchrapport: Man Utd – Crawley 1-0 (1-0)

United tog sig med nöd och näppe vidare till kvartsfinal i FA-cupen, detta mot ett lag som ligger 4 divisioner ner, det är så man skäms.

Detta kommer bli en av de kortare matchrapporterna som jag skrivit, det finns helt enkelt mycket få saker att skriva om. Matchen i sig var så dålig från United’s sida att man förundras över om det verkligen var Manchester United som steg ut på Old Trafford denna lördagseftermiddag. Från Crawley’s sida var det givetvis århundradets match och århundradets bästa insats från den lilla klubben med samma samma smeknamn som United (Red Devils) och snarlika klubbmärke.

Sir Alex valde en elva bestående av rena reserver eller ynglingar, så som han brukar göra i Ligacupen och när motståndet är ”sämre” i FA-cupen. Rafael och Carrick var de enda som kan betecknas som ordinarie i normala fall. Laget var dock mer än väl slagkraftigt och innehöll mängder med etablerade spelare, det var väl egentligen bara på kanterna som det var oerfaret med Obertan och Bebe, och det märktes…
United var klart bättre i första halvlek men man skapade förvånansvärt lite med tanke på motståndet. Chicharito frispelades snyggt av Gibson men var alldeles för nonchalant och saktfärdig i bollbehandlingen, Fabio frispelades också men istället för att enkelt slå bollen förbi målvakten med vänsterfoten så tåade han den utanför med högern. Gibson slog inlägget som Brown nickade in, matchens enda mål, efter 27 minuter.

Den andra halvleken var bedrövlig, för att vara snäll. Det var Crawley som var det bättre laget och man hade faktiskt en nick i ribban på övertid och ett par till farliga chanser där United kom undan med blotta förskräckelsen. United redde dock ut det hela och är i kvartsfinal där man troligen ställs mot Arsenal den 12 mars.

I United var det få ljusglimtar. Mittbacksparet O’Shea och Brown var bra och centralt på mitten gjorde ingen en dålig match, men mot ett lag av Crawley’s kvalitet så skall man givetvis spela ut de samma, inget snack om saken. Det var på kanterna det brast mest. Gabriel Obertan måste vara det sämsta köpet United gjort sedan William Prunier 1995. Han är fruktansvärd rent ut sagt, han försöker hela tiden slå bollen förbi sina motståndare och springa ikapp den, det är liksom det han lever på. Han gjorde en bra sak i första halvlek, i resten av matchen hade han inte platsat i mitt lokala pubgäng, fruktansvärt. Bebe på andra kanten var nästan lika dålig, men här får man ha lite mer överseende, han har trots allt inte spelat lika mycket och behöver fler matchen, Obertan har fått för många.

Man måste börja fundera på varför United gör så dåliga matcher i cuperna mot klart sämre lag, för det är ingen tillfällighet längre. West Ham i Ligacupen denna säsongen, Leeds i FA-cupen, Exeter i FA-cupen, det är bara några matcher där United hade ett klart bättre lag och borde vunnit enkelt. Är det enbart inställningen, och i så fall varför går detta inte att ändra på? Tycker man inte ”det är värt” att anstränga sig, eller vad är det egentligen frågan om? Oroväckande minst sagt.

Nästa match är på onsdag borta mot Marseille i Champions League. Spelar man som i lördags är man utslagna direkt, men det är väl knappast troligt?

MATCHFAKTA | 19 Februari 2011 | 18.15 | The FA Cup
MANCHESTER UNITED – Crawley Town 1-0 (1-0)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 74 778 | Domare: Lee Probert
MÅL TID MÅLSKYTT
1-0 27 BROWN (Gibson)
LAGUPPSTÄLLNING
Lindegaard
Rafael (Smalling 54′), Brown, O’Shea, Fabio (Fletcher 69′)
Gibson, Carrick, Anderson (Rooney 46′)
Bebe, Hernandez, Obertan
Avbytare: Kuszczak, Tunnicliffe, Pogba, King
Varningar: Brown, Rooney
Manchester city: Kuipers – Hunt, Mills, McFadzean, Howell – Gibson (Cook 69′), Smith (Rusk 81′), Bulman, Torres – Tubbs McAllister (Brodie 63′)
Avbytare: Shearer, Rents, Wilson, Napper
Varningar: Torres
STATISTIK (Soccernet) UNITED-CRAWLEY
SKOTT 6-8
SKOTT PÅ MÅL 3-3
HÖRNOR 7-1
FRISPARKAR 6-4
OFFSIDE 6-3
BOLLINNEHAV 47%-53%

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS