Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Transferhistorikskoll

Har man tid över så har man.
Har ni det så håll till godo. Det här är värvningarna vi gjort de senaste tio åren med lite kommentarer till.
01-02 : Carroll, van Nistelrooy, Verón, Blanc, Forlán, Steele.
Kommentar: Dumt att kalla det ett kap, men Ruud van Nistelrooy blev en formidabel succé. Han är den bäste avslutare jag sett under min livstid. I övrigt kan vi väl kalla det blandad kompott. Carroll stod en hel del till slut, men blev ingen stjärna. Verón dominerade under hösten och var namnet på allas läppar tills Fergie inte förstod var han skulle trycka in honom på mittfältet. Verón är ingen kantspelare, men fick ändå spela mycket där. Forlán var ett mysterium med tanke på utvecklingen. Men han kom ett eller ett par år för tidigt till en så stor klubb. Blanc kom tio år för sent i stället. Steele blev ännu en i raden av målvakter som försökt gå den långa vägen i United. Det är aldrig någon som lyckas.
02-03 : Ferdinand, Ricardo, Richardson.
Kommentar: Rio d.ä var Englands bäste i VM 2002 och blev världens dyraste när han kom. Har knappast gjort någon besviken. Ricardo står i La Liga fortfarande. Från tiden i United minns jag att han gjorde ligadebut med att dra på sig en straff (mot Blackburn?) för att sedan rädda den och sen aldrig mer stå i ligan. Kieran Richardson var dåtidens Darron Gibson och en av spelarna Roy Keane dömde ut för att de trodde för mycket om sig själva. Sägs även vara den spelare vars agent var dum nog att gå in till Fergie och kräva löneförhöjning efter landslagdebuten. Richardson håller dock Sunderlandnivå, det ska vi ge honom.
03-04 : Bellion, Djemba-Djemba, Howard, Kléberson, Ronaldo, Saha, Smith, Heinze, Miller, Dong, Martin.
Kommentar: Den här kullen har allt. Från himmel till helvete. Men agenterna får inga extra julkort för den här spaningen. Ronaldo kunde ju vem som helst som såg matchen mot Sporting (däribland jag, gick på Eurosport har jag för mig) förstå potentialen i. Howard var okej och förstemålvakt ett par säsonger. Fansen gillade Alan Smith, jag var inte särskilt förtjust i honom, Heinze var makalös en säsong och framröstad som Årets spelare i klubben men ska få veta att han lever om några veckor, Louis Saha hade ett enormt spel i sig när han var hel och formtoppad. Sen: Bellion, Djemba x2, Kléberson, Miller, Dong och Lee Martin. Jeez.
04-05 : Piqué, Rossi, Rooney, N’Galula.
Kommentar: Vilken trio! Tre landslagsstjärnor i tre av Europas största landslag. Synd att bara en av dom spelar hos oss i dag och att han inte vill det egentligen. N’Galula gjorde aldrig ens ett ligacupinhopp vad jag minns.
05-06 : van der Sar, Ji-Sung, Foster, Vidić, Evra.
Kommentar: Ännu en makalös värvningssäsong. Bara Foster som svek i den här kvartetten. Tänk att ta in Edwin, Vidic och Evra samma säsong. Magiskt.
06-07 : Carrick.
Kommentar: Utvecklades till en av ligans bästa spelare med toppen 07/08 då han var magnifik. Sen har det bara gått utför. Kan mycket väl säljas i sommar.
07-08 : Hargreaves, Anderson, Nani, Kuszczak, Manucho, Possebon, Petrucci, Tévez (lån), Rafael, Fábio.
Kommentar: Här är det 50/50 på lyckade/misslyckade. Nani, Tevez och Rafael får anses som bra inkommande lirare. Petrucci har varit skadad mycket och kan inte dömas än, samma regel gäller Fabio. Manucho och Possebon var meningslösa köp. Anderson vet jag inte med (han kostade trots allt flera hundra miljoner kronor) och Hargreaves var visserligen bra, men bara i en säsong innan hans helvete började. Kuszczak = alright.
08-09 : Berbatov, Tošić, De Laet.
Kommentar Ett bra köp. Två dåliga. Inga konstigheter.
09-10 : Valencia, Owen, Obertan, Diouf, Pogba.
Kommentar: Ett kanoninköp (Valencia). Ett som kan bli det (Pogba). Tre meningslösa förstärkningar. En sån som Mame Biram Diouf – vad ville Fergie uppnå med det köpet? Han har ju inte fått fansen att dregla på Ewood och han kommer knappast att komma tillbaka och slå sig in i United. Waste of money. Obertan … well.
10-11 : Vermijl, Smalling, Hernández, Bébé, Lindegaard.
Kommentar: Här har vi två fynd i Smalling och Hernandez som faktiskt kan bli Unitedlegender båda två. Vermijl hänger i reservlaget och Bebe borde skickas ned till U17 för att kanske dominera (fast jag är beredd att ge Bebe nästa säsong också på sig att förstå hur proffsfotboll spelas). Lindegaard blir nog kvar i tio år som backup till nån.
Bästa värvningen: Ruud van Nistelrooy alternativt Nemanja Vidic. Dött lopp.
Sämsta värvningen: Manucho.
Konstigaste värvningen: Zoran Tosic.
Mest förvånande värvningen: Michael Owen.
Slå-in-öppet-mål-värvningen: Cristiano Ronaldo.
Tråkigaste värvningen: Liam Miller.
Nej-vi-köper-absolut-honom-för-fotbollen-och-inte-för-att-sälja-tröjor-värvningen: Dong.
Ni håller väl med?