Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea FC-Manchester United 1-3

Nu går jag ut hårt: Jag tror vi kontrar sönder Chelsea i morgon.
Det är inte en helt logisk tanke, mer en magkänsla.
Chelsea har en mikroskopisk chans att slå sig in i titelfajten. Förlust i morgon så är det bye, bye – vid oavgjort likaså. Chelsea har inget annat val än att verkligen ösa på från start och det är här jag ser chansen.
För även om det här är den märkligaste säsong jag upplevt i det avseendet att vi aldrig spelat strålande fotboll ens i en hel match, och absolut inte flera matcher i följd, så har jag sett tendenser i ett snabbt och kreativt kontringsspel. Jag minns när jag satt på Old Trafford och såg Ronaldo och Rooney kontra in en hörna emot sig till mål i andra änden av planen på typ tio sekunder. Så snabbt går det förstås inte i dag, dels är Ronaldo borta och dels är Rooney en skugga av den spelaren.
Men jag tror att Nani, Giggs och Rooney skulle kunna dra nytta av Chelseas förmodade gung-ho-inställning.
Hur startar vi då?
Målvakt: 40-åringen.
Högerback: Här är det klurigt. Fergie litar fortfarande inte hundra på Rafael i alla stora matcher och eftersom Jompa spelat här på slutet utan att verka alltför påstruken går nog F på det säkra – och trista – kortet.
Mittbackar: Nemanja och Smalling förstås.
Vänsterback: Gissa. Fabio sa du? Jag säger nej.
Mittfältet: Sedan en tid tillbaka har jag slutat gissa – och lägga ned tid på – vilka Fergie startar med här. Han har ett gäng halvmesyrer att välja mellan på innerfältet. Huvudsaken är att både Giggs och Nani spelar. Sen kan han göra som han vill. Det ser oftast ungefär likadant ut.
Anfall: Jag utgår ifrån att Rooney spelar ensam här. Berba är inte betrodd med det, och det ska han inte vara. Det är inte hans stil.
1-1 i paus och så kontrar vi in två i andra. Det är mitt drömscenario.
* Har inte läst så mycket om Ashley Cole-incidenten. Men har förstått att han alltså tog med sig ett luftgevär till träning och “råkade” skjuta någon utomstående tjomme?
Det låter så sjukt att det låter precis som Ashley Cole.