Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Arsenal (FA-cupen)

Ettan mot tvåan i ligatabellen möts i FA-cupens kvartsfinal. Båda lagen har lidit svåra nederlag den senaste tiden och båda behöver därför ett bra resultat med sig i morgon.

Arsenal förlorade i veckan mot Barcelona på Nou Camp med 3-1 och åkte därmed ur Champions League för den här gången. Resultatet var rättvist, men Barca fick bra hjälp av en märklig utvisning på Robin van Persie. Efter hans utvisning hade Barca 14 avslut på mål, innan utvisning 5 stycken, det säger en hel del om den utvisningens betydelse.
Wenger och ett par av spelarna var rasande efter matchen och kommer att granskas av UEFA. Inte heller i europa får man säga vad man tycker om en domare efter tveksamma insatser. Visst är det ett fantastiskt yrke det där, domare alltså, en mer skyddad verkstad är svår att hitta.

United å sin sida har åkt på 2 raka ligaförluster, mot Chelsea och Liverpool. Mot Chelsea gjorde United en strålande första halvlek och en skaplig andra och borde fått ett bättre resultat med sig. Omständigheterna och händelserna under matchen ville dock annat, mer behöver man inte skriva. Mot Liverpool gjorde United en urusel match mot ett heltaggat (som vanligt, det är ju United på andra sidan) hemmalag, som vann fullt rättvist. Ingen spelare i United kom upp i normal klass, och då tar man inga poäng på Anfield, inte någon annanstans heller förresten.

Arsenal
Arsene Wenger har problem med skador på målvakten Szczesny, spelmotorn och lagkaptenen Fabregas, Theo Walcott, mittbacken Vermaelen samt. defensivt viktige Alexander Song. Arsenal har dock en mycket bra trupp och kommer ändå bra rustat inför matchen med följande trupp:

Almunia, Shea
Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy, Eboue, Squillaci
Nasri, Wilshere, Diaby, Rosicky, Arshavin, Denilson, Ramsey
van Persie, Chamakh, Bendtner

Troligt lag:
Almunia
Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy
Diaby, Wilshere
Rosicky, Nasri, Arshavin
Van Persie

Bänk: Shea, Eboue, Squillaci, Denilson, Ramsey, Bendtner, Chamakh

Man Utd
Sir Alex har genomgått säsongens tuffaste period och dessutom varit helt tyst inför pressen den senaste veckan, med all rätt vill jag påstå. Han hotas med avstängning för sina uttalanden efter matchen mot Chelsea, uttalanden som inte var värre än vad andra tränare gjort och som inte ens granskats. Helt rätt av Sir Alex givetvis.
Skador på Anderson, Evans, Ferdinand, Owen, Park, Valencia och Nani gör att truppen sträcks ut. Valencia tränar igen efter sitt benbrott och kan snart spela, matchen kommer dock för tidigt för honom. Nani missar ca. 3 ligamatcher efter den otroligt fula stämplingen från Carragher i helgen, Nani hade extremt tur att det inte blev värre än några stygn och svullnad. Nemanja Vidic är tillbaka efter sin avstängning senast, vilket betyder oerhört mycket förstås. Med Nani, Park och Valencia borta så är 3 av 4 yttrar borta, detta gör att Fletcher troligen får spela där igen, vilket han gjorde mycket bra mot Chelsea. Jag har en känsla av att denna match mycket väl kan vara en sådan där Sir Alex väljer att vila ett par spelare, frågan är bara vilka. Följande trupp tar Sir Alex med sig:

Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard
O’Shea, Rafael, Smalling, Brown, Vidic, Evra, Fabio
Gibson, Fletcher, Scholes, Carrick, Obertan, Bebe, Giggs
Rooney, Berbatov, Hernandez, King

Troligt lag:
Van der Sar
Rafael, Smalling, Vidic, Evra
Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs
Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Fabio, Gibson, Obertan, Bebe, Hernandez

Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 18.15. Chris Foy dömer matchen.