Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FA Youth Cup: Liverpool – Man Utd 2-3

I en mycket ful och stökig match kunde United vända ett 2-0 underläge mot ärkerivalen från Liverpool. Det betyder att United nu nått semifinal där man möter Chelsea i ett dubbelmöte.

Redan i första minuten tog hemmalaget kommandot och Pogba var tvungen att fälla Sterling och blev i samma situation varnad, en varning som skulle visa sig bli kostsam. Det var också hemmalaget som tog ledningen efter att United slarvat på mittfältet, då kunde Liverpool ställa om snabbt och Sterling spelade in en boll till Morgan som säkert lade in 1-0 efter 33 minuters spel. Något som stod sig halvleken ut, rättvis får man ändå säga.

Sju minuter in i andra halvlek utökar Liverpool sin ledning till 2-0. Ett inlägg från vänster når samme Morgan som sätter sitt andra mål för dagen. Nu vaknar United, eller framför allt Ryan Tunnicliffe, som tar en viktig löpning in i Liverpools straffområde och vinner bollen och blir neddragen. Frilägesutvisning. Paul Pogba ställer sig för att ta straffen men stannar halvvägs in (precis som Ronaldo gjorde när han missade sin straff i CL-finalen mot Chelsea) men gör mål. Den lilla skillnaden är dock att det inte är tillåtet längre. Pogba åker på sitt andra gula kort och blir därmed utvisad, även om LFC-TV och Liverpools SF-forum vill få det till att Pogba protesterar till sig två gula kort. Larnell Cole tar istället hand om straffen framför The Kop och lägger den enkelt i målvaktens vänstra hörn.

Endast tre minuter senare kvitterar United. Larnell Cole gör bort deras ytterback på ett enkelt sätt och spelar in till Morrison som är vid bortre stolpen och kan enkelt slå in den i mål.

Nu börjar matchen hetta till ordentligt och det smäller på bra. Det är mest kamp på planen men i den 86e minuten får United en hörna, en hörna som Larnell Cole lyfter in och som skarvas vidare från Liverpoolhuvud och ut till Morrison som drar en vänstervolley i bortre hörnet. Ett akrobatiskt nummer från Morrison som gör sitt andra mål för kvällen, och återigen ligger Larnell Cole bakom det.

Kort efter det blir både Blacket för United och Cody för Liverpool utvisade i en duell där Cody gör en eftersläng och sedan trycker de huvuderna mot varandra. Jag kunde inte riktigt se vad Blacket gjorde men båda blev iallafall utvisade. Efter sju minuters stopptid blåser domaren äntligen av matchen och United står som segrare.

Johnstone i målet gjorde en kanonmatch. Har aldrig sett honom så bra som igår. Försvaret var i ärlighetens namn sådär, Michael Keane hade stora problem med Sterling, övriga i backlinjen var ok, men alla höjde sig sista 20. På mittfältet var Tunnicliffe en pådrivare och är en bidragande kraft till att United överhuvudtaget kom in i matchen. Pogba är allt som oftast dominant men var inte lika bra igår, och tar dessutom en väldigt onödig utvisning. Lingard hade en mindre bra dag och var ganska osynlig medan Larnell Cole på andra kanten var desto bättre, låg bakom alla målen United gjorde. Morrison var i vanlig ordning en av de bättre på planen och var också den som avgjorde till Uniteds fördel med sina två mål. van Velzen fick spela i en otacksam roll som ensam striker, givetvis tungt för holländaren som inte är någon striker men fick på grund av skadekris ställa upp i en ovan position. Slet på bra men kom aldrig in i matchen.

Överlag har jag sett United göra bättre matcher spelmässigt men ungdomarna visade verkligen att de har Unitedmentalitet i blodet när de vände och vann matchen.

United: Johnstone; M.Keane, Fornasier, Thorpe, Blackett; Cole, Tunnicliffe, Pogba, Lingard (Lawrence, 74); Van Velzen (McGinty, 90), Morrison.