Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea, Bolton and Hargo

Dåså, då kan vi med en kvälls och natts funderande sätta ord på vad det betyder att få Chelsea i kvartsfinal.
Min första reaktion var: skönt att börja borta.
Min andra: Det här hade varit en jobbigare lottning för ett par år sedan.
Som ni såg i statistiken ett par inlägg ned så har Chelsea bra statistik på OT det här millenniet, medan vår är tveksam på Stamford Bridge. Men då ska vi minnas att vi jobbat emot domare de tre senaste matcherna vilket förstör vår statistik.
Två fördelar är att vi slipper engelska domare som Martin Atkinson samt mannen som skulle ha fått tre gula kort senast vi spelade där, David Luiz.
Det innebär att den alltmer odugliga Jose Bosingwa får spela högerback och Ivanovic går in och gör Englands Störste Spelare Genom Tiderna sällskap i mitten.
Drogba är inte vad han brukade vara, medan Torres går i Shevas fotspår och floppar med en enorm price tag på ryggsäcken.
Så – det kunde ha varit en värre lottning.
Samtidigt har vi Hernandez i toppslag, en Rooney som börjar hitta formen och Valencia tillbaka. Jag tror att Chelsea fruktar oss mer än vi fruktar dom inför den här kvarten.
* I eftermiddag klockan fyra (!!!) spelar vi match och som jag har längtat. Vi har bara fyra backar tillgängliga – Evans har varit borta för länge så han räknas inte – och därför tar backlinjen ut sig själv. Det är det enda som oroar i dag.
Och när vi ändå varit inne och nosat lite på statistik kan vi spinna vidare där. Manutd.coms Steve Bartram har kollat de 100 senaste hemmamatcherna för topp 6-lagen. Vilka som lyckats bäst?
Take a wild guess.
300 poäng möjliga – United tog 264, Chelsea 237, Arsenal 228, Liverpool 227, Tottenham 199, City 180.
Vi har även bäst målskillnad med 248-56.
Då borde vi slå Bolton med 2,48-0,56.
Inte helt otänkbart.
Frågan är dock vilken offensiv vi ska köra med.  Dave föreslog:

Carrick
Valencia Rooney Nani
Berbatov Hernandez

Jag skulle inte tacka nej till det, men jag kan tänka mig att Fergie släpar in antingen Fletcher (om han nu frisknat till) eller Gibson bredvid Carrick. Berbatov måste bara få spela och egentligen kan han inte peta Hernandez, vilket faktiskt borde innebära att alla tre anfallarna spelar. Inte samma tempo som Ronaldo – Rooney – *den onämnbare* – men likväl ett anfall att skrämma Cary Cahill & co med.

* The Sun, tidningen med fler scoop per dag än det finns journalister på redaktionen, påstår att Fergie är beredd att slänga in Owen Hargreaves i serieavslutningen.
Här i Eskilstuna säger de infödda någonting i stil med “joråsåatt” när tystnaden blir lite obekväm i ett samtal.
Passar alldeles utmärkt efter att ha läst den lilla kortisen om vraket från Calgary.
Han kommer aldrig att spela 90 minuters fotboll i United igen. Sanna mina ord. (senast jag använde uttrycket “sanna mina ord” här på bloggen gällde det David Elm. Då skrev jag efter hans mål mot Burnley då han hyllades som den näste Henke att han aldrig skulle göra ett PL-mål till. Det gjorde han inte heller. Hurra för mig)