Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

TRE nya spelare!

Nu jäklar, nu drar han upp riktlinjerna, den gamle.
Det här är big news och den här gången litar jag blint på honom. Manchester United ska alltså köpa TRE spelare i sommar. Och nu tar jag för givet att det inte är spelare av Obertan-Mame Diouf-kalibern utan riktiga stjärnor.
“We have certain targets in mind and I think two or three will be fulfilled. There’s no question of that.”
Han säger två eller tre. Det är roligare om det blir tre, förstås.
Här är det givna: Det kommer en målvakt till. Frågan med stort F är vem det blir. Ferguson poängterar ofta och än en gång vikten av att ta in unga spelare och utveckla dom:
“What we are good at is bringing young players to the club, like Chicharito. If you look at the last six years, we’ve brought through young players like Ronaldo and Nani. We’re good at that and I don’t think we should change what we’re good at. When we identify the right young players, that’s the way we’ll go.”
(Roligt att han inte nämner Anderson)
Det tyder på att det inte blir någon Stekelenburg – han blir 29 i höst – utan snarare en Neuer som blev 25 häromdagen. Jag gråter inte för det eftersom jag inte tycker Stekelenburg håller. 29 är inte gammalt för att vara målvakt, men 25 är ungt. Även Igor Akinfeev är 25 (snart) men det skiljer en decimeter i höjd på ryssen och tysken. Senast vi hade en kort målvakt (Barthez) tröttnade Fergie på dårskapen från Den Hjärndöde. Nu är ju förstås Akinfeev inte lika galen som fransosen, men jag tror att Fergie är lugnare med en lång burväktare.
David de Gea är 1,92 men kanske för ung med 21 år i passet.
Vilka kan då dom andra två vara?
Med tanke på Evans darriga form och att Rio d.ä har en glaskropp som krossas titt som tätt kan nog SAF lockas att titta på en mittback. Smalling har gjort bra ifrån sig, inte tu tal om det, men frågan är om han är redo att ta klivet in som en av de två givna mittbackarna redan. Där kan vi kanske hitta en ny gubbe. Mexes? Hans kontrakt går ut med Roma (tror jag) och Fergie har gillat honom förut. Lite labil lirare, men i toppslag är han en av Europas bästa.
Ett av köpen måste bara vara en innermitt. Finns ingenting annat. Enligt skvallerblaskorna i England sägs Fergie vara intresserad av Sneijder. Jag kan inte tänka mig att han köper honom. Holländaren kostar säkert uppemot 30 miljoner pund och med tanke på att han kunde ha fått honom för en tredjedel av det för två år sedan är det som att döma ut sig själv och det gillar inte skotten att göra.
Charlie Adam nämns också. Liksom Jack Rodwell. Av dom två är Rodwell det mer troliga med tanke på att han bara är 20 bast. Och finns det stålar så är det väl inget snack heller.
Ashley Young är inte omöjligt – inte Jordan Henderson heller.
Fergie köper sällan superstjärnor som Sneijder. Verón är ett av få undantag. Visst, Berbatov och Rio d.ä kostade apmycket, men att kalla dom superstars när dom kom är att ta i för mycket.