Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

“We played like champions today”

Aldrig panik. Det här laget får aldrig det.
Det är ett underbart berg- och dalbaneförhållande att älska den här klubben.
Bäst:

 • Wayne Rooneys envishet. Han har ibland en touch som skulle få en tolvåring att rodna i skam, men när han får träff – då får han träff.
 • Bytena. SAF fick göra det han skulle ha gjort från start och satte in både Hernandez och Berbatov. Förändrade allt.
 • Giggs var bättre som vänsterback än Evra.

Bra:

 • Gibson och Carrick klev fram i andra halvlek. Bra gjort.
 • Valencia äter sig uppåt i formkurvan. Tog en del felbeslut, är rätt enkelspårig – men oj så effektiv. Hade Hernandez och Berbatov spelat från start hade det inte varit 0-2 i paus.
 • Park tillbaka. Viktigt i framförallt CL. Startar garanterat på Stamford Bridge.

Illa:

 • Skrev innan matchen att vi inte förlorar när Vida är tillbaka. Det gjorde vi inte heller, men det var knappast hans förtjänst. När han är dålig är han riktigt dålig.
 • Evra såg ut som han gjort flera gånger under säsongen – alltså inte som den gamle Evra. Kan fortfarande vara VM som spökar.

Annars:

 • När Demba Ba och Vidic brottades och Vidic valde att dra Ba i tröjan krävde alla icke-United-supportrar runt om i världen rött kort på serben. Mason gav gult – och gjorde helt rätt. Ba hade aldrig nått bollen och då heter ju målchansutvisning numera – inte frilägesutvisning. Spelaren ska ut om han hindrar motståndaren från en klar målchans. James Robson på Manchester Evening News hävdade i sin twitter: “When vidic starts wrestling with ba he could’ve got to the ball with only the keeper to beat. that’s a clear goal-scoring chance”. Korrekt, men jag tror inte att Mason hade blåst bara för det eftersom båda “brottade på” varandra. När Ba sen slet sig loss och Vida drog i tröjan – då blåste Mason och då var det inget rött. Sen körde Robson fan-kortet när jag fortsatte argumentera: “If it was at the other end and rooney is brought down by da costa on the edge of the box. would u be arguing to keep the man on?”. Givetvis, det är alltid roligare att vinna fair and square.
 • Straffen på Upson var tveksam. Han gjorde ingen rörelse med den. Samtidigt hindrar han ju – med armen – bollen från att kanske nå en Unitedspelare i straffområdet. Och: Vidics foul på Cole i första var utanför straffområdet. Betalt och kvitterat (eller snarare vunnet för oss).
 • Hörn-massakern gjorde ingen nytta. Som vanligt. Det har gått 14 matcher och uppemot 80 hörnor sedan vi senast gjorde ett hörnmål (Berbatov mot Birmingham). Tack och lov dunkade vi in en frispark. Det var på tiden.

That’s why we’re champions.
Eller som Fergie sa efteråt:
”We played like champions today”