Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Fulham F.C

Champions League-hetsen tar ett kort uppehåll; imorgon knackar Fulham på Old Traffords port. Hemmavinst ger inga höga odds, trots att Manchester United emellanåt haft förtvivlat svårt mot det lilla Londonlaget, som gäckat de största säsongen igenom.

Efter att Uniteds defensiv tagit en bortavinst mot Chelsea i onsdags är det dags för en ned- eller uppvarvning imorgon lördag. Fulham kommer på besök, ett lag som regelbundet plockat poäng mot, på pappret, mer kompetent motstånd. För närvarande ligger man på en tiondeplats i ligan, endast fyra poäng bakom sjätteplacerade Liverpool.

Senast de båda lagen möttes var i augusti förra året. Då slutade matchen 2 – 2, vilket var under Uniteds djupaste orgie i oavgjorda matcher och onödiga poängtapp. Historiskt sett är Fulham totalt underlägsna Manchester, men de fem senaste mötena ger två vinster var. Noterbart är också att det har gjorts minst tre mål per match i 16 av de senaste 22 mötena lagen emellan.

Läget i Fulham F.C

Fulhams senaste två månader har inneburit 12 inspelade poäng av 24 möjliga, ett mer eller mindre utmärkt facit då man snott poäng från bland andra Chelsea, Man City och Aston Villa. Lite snirkligt är det dock att försöka bedöma lagets form då man endast spelade två matcher under mars och en i april. Senast tog man en stabil seger mot Blackpool med 3 – 0, efter två mål av Bobby Zamora och ett av Dickson Etuhu.

Kamara och Senderos är borta sedan tidigare, Duff är osäker inför morgondagen. Positivt för Fulham är dock att både nyss nämnde Zamora och Aron Hughes är redo för spel efter sjukdom. I övrigt är spelartruppen intakt vilket ger följande manskap:

Schwarzer, Baird, Hangeland, Hughes, Salcido, Etuhu, Duff, Davies, Murphy, Sidwell, Dempsey, Dembele, Zamora, Johnson, Stockdale, Kelly, Gudjohnsen, Kakuta

Läget i Manchester United

Resultatmässigt har Uniteds senaste månad i princip varit prickfri. Efter fadäserna mot Chelsea och Liverpool i början av mars har man tagit fem raka segrar, mot Arsenal, Marseille, Bolton, West Ham och nu senast Chelsea. Maskineriet är alltså igång på allvar, man kan fråga sig om det är Sir Alex ivriga telefonerande från läktaren som spelat in i den senaste tidens resultat. Hur som, läget i ligan är ytterst gynnsamt; sju respektive tio poäng före Arsenal och Man City.

Två ytterst kontroversiella avstängningar sätter sina spår i truppen; Sir Alex är som sagt sedan tidigare förvisad till läktarplats och efter ett nytt vansinnesbeslut av hyckleriets högborg nummer ett är även Rooney borta i två matcher. Målgörare finns visserligen i laget men med tanke på att Wazza fått mest speltid av de tre bästa, kan det ändå innebära ett visst störmoment.

Försvaret är dock, som vi alla vet, grundpelaren i årets upplaga av United och glädjande nog gjorde Rio Ferdinand efterlängtad comeback i onsdags och bidrog i allra högsta grad till den så viktiga (och historiska) segern på Stamford Bridge. Även Wes Brown och John O’Shea är redo för spel, medan Rafael blir borta till nästa vecka. Även Anderson är tillbaka, bättre timing finns inte då Fletcher fortfarande lider av ett virus. Den sistnämnde uppges dock vara igång med träning igen, det största problemet där har varit hans vikttapp, vilket nu verkar vara åtgärdat. Detta innebär att endast Hargo och Lindegaard saknas.

Hur laget kommer se ut imorgon är inget mer än ett lotto, men anfallet lär inte vara svårt att lista ut. Chelsea väntar nästa vecka, liksom Man City, så vi kan nog räkna med att onsdagens nyckelspelare vilas. Truppen:

Van der Sar, Kuszczak, Ferdinand, Vidic, O’Shea, Smalling, Brown, Evra, Fabio, Nani, Carrick, Anderson, Scholes, Gibson, Giggs, Obertan, Bebe, Berbatov, Hernandez

Domare: Mike J. Jones

Lustigt nog verkar Mike Jones inte vara värre än någon annan om man kikar på domartabellen för säsongen 2010/11, där han för närvarande ligger nia. Men slår man ut hans benägenhet att vifta med kort per match glider han upp på första plats, före personligheter som Phil Dowd och Mike Dean. 109 gula kort på 30 matcher ger ett snitt på 3,63 per match. Vän av röda kort är han dock inte, sex kort på 30 matcher ger inga märkvärdiga siffror.

Manchester United – Fulham F.C
Old Trafford
Avspark: 16.00

Matchen visas på Viasat Fotboll och Premier League HD