Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Chelsea

Veckan gick extremt fort. Den mellanlandade för 2-0 i lördags och fortsatte sedan hastigt mot den stundande match nummer två; returmöte i kvartsfinalen i Champions League mot storstadskusinerna. Det kommer att bli åka av vill jag lova. Förhoppningsvis får vi åka med till semifinalen om allt går som det ska.

Manchester United
Det är ett förhoppningsvis utvilat och fräscht United som springer ut på Old Trafford imorgon. Matchen mot Fulham gick på stabil halvfart och Rooney, VDS, Ferdinand, Hernandez och Carrick (i princip), erbjöds alla behövlig vila. Förutsättningarna är goda, vi har ett mål upp och får avsluta på hemmaplan där vi byggt fort den senaste tiden. Än ska vi dock inte klappa oss på axeln, Chelsea har spöat oss förut, vi vet det och de vet det i allra högsta grad.

Ferguson överraskade nog de flesta senast med att ställa upp med ett 4-4-2 på bortaplan, det händer liksom inte. Skulle det kunna bli ett 4-5-1 på hemmaplan då istället? Tveksamt, men allt är möjligt å andra sidan när det kommer till Ferguson och hans taktik.

Sir Alex har i princip en helt oskadd trupp att arbeta med. Den senaste träningen rapporterade enbart ett bortafall, Darren Fletcher. I övrigt en oskadd trupp alltså, det bådar givetvis fantastiskt gott.
Nani och Valencia visade bra form senast mot Fulham och de två kommer att kunna spela varsin nyckelroll på tisdag med sin aggressiva offensiv. Orkar Scholes spela två matcher i rad? Kan Carrick spela lika bra som senast och står backlinjen lika stabilt? Får vi positiva svar på de frågorna på tisdag så vågar jag lova en semifinal.

Rooney startar givetvis. Vi blir varse om han gör det själv eller med Hernandez bredvid sig. Jag förutsätter nästan att Berbatov inte får starta, tyvärr.

Möjlig startelva: VDS, Evra, Vidic, Ferdinand, O’shea / Nani, Anderson, Carrick, Valencia / Rooney, Hernandez

Chelsea
Chelsea lyckades med att vinna över Wigan med 1-0 i lördags men det låg långt inne och de fick kriga till sista droppen även om Wigans målvakt fick slita hund. Möjligen kommer de med något tyngre ben än hemmalagets. Chelsea rapporterar att även deras trupp är helt skadefri. De kommer att gå för fullt för att bestiga det här berget och med tanke på att de i princip är avhängda ifrån striden om ligaguldet så är detta deras enda realistiska chans till pokal i år. Vad är det man brukar säga, ”En trängd katt….”. 1-0 är ingenting som man kan hänga av sig hatten på men läget är givetvis något lugnare på den röda sidan.
Jag antar och förutsätter att de startar med det bästa de kan. Om det nu innefattar Torres eller inte låter jag vara osagt. Jag vill inte gärna jinxa mig själv men han får gärna spela så länge han spelar som han gjort efter juluppehållet. Luiz är cup-tied i vanlig ordning och jag antar att Alex startar.

Domare för dagen
Olegário Benquerenca (Portugal)
FIFA-domare sedan 2001
Sjätte säsongen i Champions League
Dömde den här säsongen även matchen Manchester United – Glasgow Rangers

Tidigare möten
06/04/11 Chelsea – Manchester United 0-1 CL
01/03/11 Chelsea – Manchester United 2-1 PL
08/08/10 Manchester United – Chelsea 3-1 CS
03/04/10 Manchester United – Chelsea 1-2 PL
08/11/09 Chelsea – Manchester United 1-0 PL

Tips
2-1

Tisdag 12/4
Old Trafford
20:45 Viasat Fotboll

/DANIEL WOXLIN