Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man city – Man Utd (FA-cupen)

Semifinal i FA-cupen och samtidigt ett Manchester-derby. För laget från Manchester är detta troligen århundradets match, för laget från Stretford är det “bara” ännu ett derby där hedern står på spel.

Manchester city’s säsong har för mig varit relativt väntad, man ligger på en fjärdeplats, vilket är i nivå med vad jag trodde inför säsongen. Truppen är bland de 2-3 bästa i ligan men innehåller många nya ansikten och det tar tid att spela ihop ett lag på så kort tid. Det saknas dessutom vissa spelartyper som gjort att man inte slåss om titeln – ännu. Carlos Tevez, Nigel De Jong och Vincent Kompany har varit lagets klart bästa spelare, Kompany t.o.m så bra att han varit topp-3 på sin position under säsongen.

United’s dåliga period i mars varade inte tillräckligt länge för att Arsenal och Chelsea skulle krypa förbi i tabellen. 7 poäng ner till Arsenal är det i skrivande stund, med 1 match mer spelad, så det ser onekligen bra ut. Truppen är relativt skadefri, bara Fletcher och Hargreaves saknas, förutom avstängda Rooney och Evans. Jag hoppas att Sir Alex vilar några spelare till ligaspelet, för mig är detta klart viktigare än FA-cupen, oavsett om det är city på andra sidan eller inte. Ferdinand, Carrick, Evra och Van der Sar hade jag gärna sett stå över i morgon.

Man city
Roberto Mancini har skador på Tevez, Boateng och Given, i övrigt skadefria. Detta innebär att Micah Richards är tillbaka efter skada. Nigel De Jong och David Silva vilades (hur dumt låter inte det med tanke på att laget inte har en säker CL-plats) i ligan mot Liverpool i helgen, det lär inte hända nu. Följande trupp är uttagen:

Hart, Taylor
Richards, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Boyata, K Toure
Wright-Phillips, De Jong, Y Toure, Vieira, Barry, Silva, Milner, A Johnson
Dzeko, Balotelli, Razak, McGivern, Guidetti

Troligt lag:
Hart
Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta
De Jong, Y Toure
Johnson, Silva, Balotelli
Dzeko

Bänk: Taylor, K Toure, Kolarov, Wright-Phillips, Vieira, Barry, Milner

Man Utd
Som sagt så är laget relativt skadefritt och frågan är hur mycket Sir Alex prioriterar matchen i förhållande till ligan, match redan på tisdag borta mot Newcastle nämligen. Jag tror att det blir ett par förändringar jämfört med Chelsea-matchen. Rooney kan ju inte spela och bör ersättas med Berbatov, sen tror jag att Scholes kommer in på bekostnad av Giggs centralt i banan samt. att Valencia ersätter Park och Rafael ersätter O’Shea. Följande trupp tar Sir Alex med sig till London:

Van der Sar, Kuszczak
Rafael, O’Shea, Brown, Ferdinand, Smalling, Vidic, Evra, Fabio
Valencia, Gibson, Anderson, Scholes, Park, Carrick, Giggs, Nani
Berbatov, Hernandez, Owen

Troligt lag:
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Valencia, Scholes, Carrick, Nani
Berbatov, Hernandez

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Smalling, Park, Anderson, Giggs, Owen

Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 18.15. Mike Dean dömer tyvärr matchen.

Res med oss till Manchester!