Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Seaman utan mustasch och hästsvans

Vår tränare är inte den som är den och har sparkat ut spelare utan sentimentalitet genom åren.
Den största chocken jag minns är när Jaap Stam tvingades bort – och det har Fergie erkänt var ett misstag:
“I made a mistake. Jaap had an Achilles operation and he’d been out for six months. When he came back Steve McClaren, assistant at the time, and I thought he’d lost a yard of pace. Then he had a bad first game of the season. Lazio came in with £16.5million which was a lot of money. So Jaap goes and I went to see him in a game and I say bloody hell, he’s playing fantastic. It was a bad move based on maybe too hurried a decision on his form.”
I sommar väntas Fergie ta fram röjsågen och kötta utan att röra en min. Många spelare ligger snart sömnlösa inför utrensningen. En del, som Kuszczak och Michael Owen, väljer nog att lämna självmant för att slippa skammen. En del andra, som Wes Brown, Darron Gibson och Gabriel Obertan, kanske kan vänta sig att bli inkallade på kontoret. Dessutom talar mycket för att Scholes slutar och Neville har redan lagt av. Hargreaves är så given att det inte behöver nämnas – ändå gör jag det.
Vilka som ska ut?
Mina val: Obertan, Gibson, Owen, Hargreaves, De Laet.
Och Mame Biram.
Där tror jag faktiskt inte att Fergie har någon tro längre, även om han så klart hyllade senegalesen när han blev klar för två år sedan:
“We’ve been looking at Diouf for two years. We weren’t intending on signing him this summer but the situation accelerated to a point where other clubs started to make bids, so we decided to act now.”
Bebe får en säsong till på sig. Något annat vore väl crazy.
Wes Brown försvinner nog också. Har man hamnat på Fergies baksida finns ingen återvändo.
* David Seaman bidrar inte med någonting nytt i Arsenaldebatten. “Dom spelar snyggt, vinner ingenting, har ingen ledare blablabla”. Men när såg vi David Seaman senast? Vad gör han i dag?
Snabbgoogling ger inte så mycket. Hittade dock ett klipp där David, tyvärr utan hästsvans och mustach, ska ge sig in i Guinness rekordbok.
En underbar reaktion och äkta lycka när han får till det.

* Om fem-sex gubbar försvinner så kommer ju en del in också. Vi har ju både Tom Cleverley och Danny Welbeck som återvänder efter lån och sannolikt får en chans i sommar att visa att dom ska slåss om en plats i United. Sen ska det bli spännande att se om Fergie plockar upp och in några från ungdomslagen. Där har vi ju pojkar som Will Keane, Oliver Norwood och framförallt Paul Pogba som imponerat. Pogba blev 18 i förra månaden och även om spelare kommer fram senare i dag än förr så är det läge att börja konkurrera om en bänkplats med A-laget för en sån kille.